Informacja pasażerska
Informacja pasażerska
Wspominałem już o tym w wątku o linii 177, ale wydaje mi się, że problem jest na tyle poważny, że zasługuje na osobny wątek. Otóż Mobilis wybitnie lekceważy sobie informację pasażerską. Liczyłem na to, że po zmianie trasy wszystko będzie w porządku, a jest jeszcze gorzej. Wczoraj jechałem A327 z przystanku OKĘCIE do przystanku SOSNKOWSKIEGO. Autobus miał poprawny kierunek: 177 > URSUS-RATUSZ. Reszta już się nie zgadzała. Pod spodem przesuwała się następująca trasa:
AL. PRYMASA TYSIĄCLECIA - SPISAKA - SZCZĘŚLIWICKA - AL. SOLIDARNOŚCI - SOSNKOWSKIEGO - SZCZĘŚLIWICKA - PUŻAKA - KOMPANII KORDIAN - POSAG 7 PANIEN - SZAMOTY - AL. JEROZOLIMSKIE - SYMPATYCZNA
Z kolei na wymienionym przeze mnie odcinku były rzekomo następujące przystanki:
RONDO ZESŁAŃCÓW SYBERYJSKICH
BODYCHA
HOTEL VERA (NŻ)
WOLA-RATUSZ
BODYCHA
SZCZĘŚLIWICKA
AL. PRYMASA TYSIĄCLECIA - SPISAKA - SZCZĘŚLIWICKA - AL. SOLIDARNOŚCI - SOSNKOWSKIEGO - SZCZĘŚLIWICKA - PUŻAKA - KOMPANII KORDIAN - POSAG 7 PANIEN - SZAMOTY - AL. JEROZOLIMSKIE - SYMPATYCZNA
Z kolei na wymienionym przeze mnie odcinku były rzekomo następujące przystanki:
RONDO ZESŁAŃCÓW SYBERYJSKICH
BODYCHA
HOTEL VERA (NŻ)
WOLA-RATUSZ
BODYCHA
SZCZĘŚLIWICKA
Awaria R&G.To się w tamtejszych modułach pamięci,zdarza...
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ostatnio w 178 był przegląd połowy tras wszystkich linii obsługiwanych przez Mobilis gdy wyświetlala się trasa
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie zauważyłem Ale pewnie żle patrzyłem.....staram się jak tylko mogę nie patrzeć na Neoplany -a niestety to trudnedzidek pisze:za to nie wiem czy zauważyliście ale Neoplany coraz rzadziej mają problemy z wyświetlaczem
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
dzidek pisze:wcale, że nie ... Jest znacznie lepiej niż np. 3 miesiace temu.hafilip84 pisze: a co? coraz czesciej maja je wylaczone, a na dole szyby jedzie zwykla decha?
Jasne.Szczególnie z #6818,a dokładnej,z jego przednim dispayem.
Linia 155: 1966-2011
-
fakt faktem coraz mniej widzę deche zamiast dekoracji. Za to odkurzacze przynajmniej na 190 notorycznie mają dechy. Ostatnio wysiadłem na Zamkowym i zobaczyłem że z przodu ma dechę - i przypadkowo zrobiłem zdjęcie z tyłu na dekoracji miał numer 719 a najgorsze jest to że z tyłu dechy nie miał więc byłoby w plecy jakby ktoś patrząc na wyświeytlacz tylni wsiadł.dzidek pisze:za to nie wiem czy zauważyliście ale Neoplany coraz rzadziej mają problemy z wyświetlaczem
dokładnie to wszystkich neoplanów jest 104 sztuki.mobil one pisze:dzidek pisze:wcale, że nie ... Jest znacznie lepiej niż np. 3 miesiace temu.
Jasne.Szczególnie z #6818,a dokładnej,z jego przednim dispayem.
nie wszystkie mają kłopoty z wyświetlaczami.
kłopoty te jednak nie wpływają na pracę silnika autobusu co powoduje, że przewozy
pasażerskie są wykonywane, a informacja dla pasażerów jest uwidoczniona na "dekoracjach".