akurat doświadczenie (oraz chłopski rozum, zdrowy rozsądek i/lub wydajęmisieże) podpowiada, że profesjonalne studia czasami w wyżej wymienionymi nie sa w zgodzie, ot chociazby roznorakie skrzyżowania, jak kładki dla pieszych przy GMinż. Glonojad pisze:Tako w każdym razie rzeczą profesjonalne studia, które jednak, jak wiadomo, bledną w konfrontacji z "chłopskim rozumem", "zdrowym rozsądkiem" oraz "wydajemisięże"
WÄzeĹ przy Galerii MokotĂłw
Moderator: Wiliam
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czasem. Ale to jednak trochę inny kaliber zagadnienia, niż jakieśtam skrzyżowanie.Tm pisze:akurat doświadczenie (oraz chłopski rozum, zdrowy rozsądek i/lub wydajęmisieże) podpowiada, że profesjonalne studia czasami w wyżej wymienionymi nie sa w zgodzie, ot chociazby roznorakie skrzyżowania, jak kładki dla pieszych przy GMinż. Glonojad pisze:Tako w każdym razie rzeczą profesjonalne studia, które jednak, jak wiadomo, bledną w konfrontacji z "chłopskim rozumem", "zdrowym rozsądkiem" oraz "wydajemisięże"
Pomijając fakt, że akurat kładki to wymyślił prędzej ZDM w koncepcji programowej niż wykonawca.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jak już jesteśmy w temacie kładek to muszę pochwalić ich wykonawcę za jedno: za ich nawierzchnię. Naprawdę fajna i pewnie się sprawdzi zimą. Ale w sumie przy GM bardziej sprawdziłby się system przejść podziemnych niż kładki.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
I tak stająTm pisze:a jak tam przejście naziemne wsadzić? po to przebudowywano skrzyżowanie, żeby jadący obwodnicą nie stawali na światłachgeograf pisze:Kładka była tańsza od przejścia naziemnego?:|
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- MeWa
- Cukiereczek
Marynarska ma zostać przebudowana - ograniczona ilośc skrzyżowań i poszerzenieR-11 Kleszczowa pisze:I tak stająTm pisze: a jak tam przejście naziemne wsadzić? po to przebudowywano skrzyżowanie, żeby jadący obwodnicą nie stawali na światłachZjadą z estakady i hop: światła przy Postępu, przy Taśmowej, a druga stronę przy Cybernetyki i Gotarda.
![]()
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Kiedy
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
To do tego czasu korki przy GM jak były tak będąMeWa pisze:OIDP prace miałyby być skorelowane z budową Trasy N-S
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Żartujesz sobie. Przecież te wszystkie uliczki będą miały pewnie po 20 sekund w dwuminutowej fazie świateł, nijak się tego do skrzyżowania przy GM z dużą ilością relacji skrętnych porównać nie da.R-11 Kleszczowa pisze:To do tego czasu korki przy GM jak były tak będąMeWa pisze:OIDP prace miałyby być skorelowane z budową Trasy N-S![]()
A jakby zrobili rozwiązania "na dziś", to za te 5 czy 10 lat pierwszy byś jęczał, że zrobili nieperspektywicznie
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Chodzi mi bardziej o fakt, że światla nie tworzą płynnego przepływu ruchu. Jest on co chwilę blokowany. Nawet na 20 sekund przy tym rozmieszczeniu świateł i odpowiednio dużym natęzeniu ruchu korki pojawiać się będą. Poczekaj do wrzesnia.inż. Glonojad pisze:Żartujesz sobie. Przecież te wszystkie uliczki będą miały pewnie po 20 sekund w dwuminutowej fazie świateł, nijak się tego do skrzyżowania przy GM z dużą ilością relacji skrętnych porównać nie da.R-11 Kleszczowa pisze: To do tego czasu korki przy GM jak były tak będą![]()
Nie zaprzeczaminż. Glonojad pisze: A jakby zrobili rozwiązania "na dziś", to za te 5 czy 10 lat pierwszy byś jęczał, że zrobili nieperspektywicznie
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale to i tak pierwsze światła na Taśmowej determinują, a to skrzyżowanie z większym udziałem podporządkowanej. Jak będzie obliczona fala od Taśmowej przez Postępu na prędkości w przedziale 30 do 50 (60?), to korek się ewentualnie na krzyżówce z Taśmową właśnie zrobi.R-11 Kleszczowa pisze:Chodzi mi bardziej o fakt, że światla nie tworzą płynnego przepływu ruchu. Jest on co chwilę blokowany. Nawet na 20 sekund przy tym rozmieszczeniu świateł i odpowiednio dużym natęzeniu ruchu korki pojawiać się będą. Poczekaj do wrzesnia.
Bardziej bym się martwił o drugą stronę, od Ursynowa, bo tam to jest dość długi odcinek (od Rosoła) bez świateł. Ale akurat tu się niewiele zmienia.
Nie zmienia to oczywiście faktu, że gdybym ja projektował to skrzyżowanie, to relację Ochota