Węzeł przy Galerii Mokotów

Moderator: Wiliam

Tm

Post autor: Tm » 02 sie 2006, 21:31

inż. Glonojad pisze:Tako w każdym razie rzeczą profesjonalne studia, które jednak, jak wiadomo, bledną w konfrontacji z "chłopskim rozumem", "zdrowym rozsądkiem" oraz "wydajemisięże" ;)
akurat doświadczenie (oraz chłopski rozum, zdrowy rozsądek i/lub wydajęmisieże) podpowiada, że profesjonalne studia czasami w wyżej wymienionymi nie sa w zgodzie, ot chociazby roznorakie skrzyżowania, jak kładki dla pieszych przy GM
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 sie 2006, 22:42

Tm pisze:
inż. Glonojad pisze:Tako w każdym razie rzeczą profesjonalne studia, które jednak, jak wiadomo, bledną w konfrontacji z "chłopskim rozumem", "zdrowym rozsądkiem" oraz "wydajemisięże" ;)
akurat doświadczenie (oraz chłopski rozum, zdrowy rozsądek i/lub wydajęmisieże) podpowiada, że profesjonalne studia czasami w wyżej wymienionymi nie sa w zgodzie, ot chociazby roznorakie skrzyżowania, jak kładki dla pieszych przy GM
Czasem. Ale to jednak trochę inny kaliber zagadnienia, niż jakieśtam skrzyżowanie.
Pomijając fakt, że akurat kładki to wymyślił prędzej ZDM w koncepcji programowej niż wykonawca.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 02 sie 2006, 22:45

Jak już jesteśmy w temacie kładek to muszę pochwalić ich wykonawcę za jedno: za ich nawierzchnię. Naprawdę fajna i pewnie się sprawdzi zimą. Ale w sumie przy GM bardziej sprawdziłby się system przejść podziemnych niż kładki.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 02 sie 2006, 23:45

R-11 Kleszczowa pisze:Ale w sumie przy GM bardziej sprawdziłby się system przejść podziemnych niż kładki.
A to przejście, jak rozumiem, z pieniędzy miasta? To już chyba lepsza kładka, przynajmniej jest tańsza.
Inną rzeczą, że obie są wyjątkowo przyjazne dla pieszych:/

Tm

Post autor: Tm » 02 sie 2006, 23:51

Inną rzeczą, że obie są wyjątkowo przyjazne dla pieszych:/
no i to własnie jest skutek tańszego rozwiązania

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 02 sie 2006, 23:57

Kładka była tańsza od przejścia naziemnego?:|

Tm

Post autor: Tm » 03 sie 2006, 0:00

geograf pisze:Kładka była tańsza od przejścia naziemnego?:|
a jak tam przejście naziemne wsadzić? po to przebudowywano skrzyżowanie, żeby jadący obwodnicą nie stawali na światłach

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 03 sie 2006, 0:02

Tm pisze:
geograf pisze:Kładka była tańsza od przejścia naziemnego?:|
a jak tam przejście naziemne wsadzić? po to przebudowywano skrzyżowanie, żeby jadący obwodnicą nie stawali na światłach
I tak stają :/ Zjadą z estakady i hop: światła przy Postępu, przy Taśmowej, a druga stronę przy Cybernetyki i Gotarda. #-o
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 03 sie 2006, 0:11

R-11 Kleszczowa pisze:
Tm pisze: a jak tam przejście naziemne wsadzić? po to przebudowywano skrzyżowanie, żeby jadący obwodnicą nie stawali na światłach
I tak stają :/ Zjadą z estakady i hop: światła przy Postępu, przy Taśmowej, a druga stronę przy Cybernetyki i Gotarda. #-o
Marynarska ma zostać przebudowana - ograniczona ilośc skrzyżowań i poszerzenie
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 03 sie 2006, 0:12

Kiedy :?: O-)
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 03 sie 2006, 0:15

OIDP prace miałyby być skorelowane z budową Trasy N-S :D
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 03 sie 2006, 0:16

MeWa pisze:OIDP prace miałyby być skorelowane z budową Trasy N-S :D
To do tego czasu korki przy GM jak były tak będą O-)
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 sie 2006, 9:32

R-11 Kleszczowa pisze:
MeWa pisze:OIDP prace miałyby być skorelowane z budową Trasy N-S :D
To do tego czasu korki przy GM jak były tak będą O-)
Żartujesz sobie. Przecież te wszystkie uliczki będą miały pewnie po 20 sekund w dwuminutowej fazie świateł, nijak się tego do skrzyżowania przy GM z dużą ilością relacji skrętnych porównać nie da.

A jakby zrobili rozwiązania "na dziś", to za te 5 czy 10 lat pierwszy byś jęczał, że zrobili nieperspektywicznie :D
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 03 sie 2006, 9:34

inż. Glonojad pisze:
R-11 Kleszczowa pisze: To do tego czasu korki przy GM jak były tak będą O-)
Żartujesz sobie. Przecież te wszystkie uliczki będą miały pewnie po 20 sekund w dwuminutowej fazie świateł, nijak się tego do skrzyżowania przy GM z dużą ilością relacji skrętnych porównać nie da.
Chodzi mi bardziej o fakt, że światla nie tworzą płynnego przepływu ruchu. Jest on co chwilę blokowany. Nawet na 20 sekund przy tym rozmieszczeniu świateł i odpowiednio dużym natęzeniu ruchu korki pojawiać się będą. Poczekaj do wrzesnia.
inż. Glonojad pisze: A jakby zrobili rozwiązania "na dziś", to za te 5 czy 10 lat pierwszy byś jęczał, że zrobili nieperspektywicznie :D
Nie zaprzeczam :D
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 sie 2006, 9:59

R-11 Kleszczowa pisze:Chodzi mi bardziej o fakt, że światla nie tworzą płynnego przepływu ruchu. Jest on co chwilę blokowany. Nawet na 20 sekund przy tym rozmieszczeniu świateł i odpowiednio dużym natęzeniu ruchu korki pojawiać się będą. Poczekaj do wrzesnia.
Ale to i tak pierwsze światła na Taśmowej determinują, a to skrzyżowanie z większym udziałem podporządkowanej. Jak będzie obliczona fala od Taśmowej przez Postępu na prędkości w przedziale 30 do 50 (60?), to korek się ewentualnie na krzyżówce z Taśmową właśnie zrobi.
Bardziej bym się martwił o drugą stronę, od Ursynowa, bo tam to jest dość długi odcinek (od Rosoła) bez świateł. Ale akurat tu się niewiele zmienia.
Nie zmienia to oczywiście faktu, że gdybym ja projektował to skrzyżowanie, to relację Ochota -> Ursynów rozwiązałbym w formie lekkiego nasypu, z przejściami dla pieszych w płytkim tunelu, wychodzącym na powierzchnię najpóźniej w pasie dzielącym.

ODPOWIEDZ