Komunikacja w Łomiankach
Moderator: Wiliam
Komunikacja w Łomiankach
Ma ktoś może jakieś info albo linki lub wie jakie są przyczyny upartego utrzymywania przez urzędników swojej komunikacji w Łomiankach
Do Łomianek jeździ też sporo warszawiaków i trzeba kupować drugi bilet.
Autobusy Ł-ki to wraki nie trzymające się w ogóle rozkładu jazdy. Do tego małe wozy często nie są w stanie pomieścić wszystkich chętnych pasażerów. I za to ma się płacić?
3 warianty linii Ł powinny być zastąpione przez 3 linie podmiejskie ZTM.
Do Łomianek jeździ też sporo warszawiaków i trzeba kupować drugi bilet.
Autobusy Ł-ki to wraki nie trzymające się w ogóle rozkładu jazdy. Do tego małe wozy często nie są w stanie pomieścić wszystkich chętnych pasażerów. I za to ma się płacić?
3 warianty linii Ł powinny być zastąpione przez 3 linie podmiejskie ZTM.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
- Hetman Ciemności
może bardziej sie to opłaca? może obsługuja tereny gdzie linia ZTM by nie dojeżdżała może władze Łomianek wola miec linie lepiej dopasowane do potrzeb pasażerów włącznie z komunkacja nocnąAndrzej pisze:Ma ktoś może jakieś info albo linki lub wie jakie są przyczyny upartego utrzymywania przez urzędników swojej komunikacji w Łomiankach
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Kupili Jelcza niskopodłogowego 121..........i to jest duży plus bo widać, że firma się rozwija.
//OT: to chyba ten sam model, który kupiło Opole
//OT: to chyba ten sam model, który kupiło Opole
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Wiem , akurat natrafiłem na niego 2 dni temu. Pewnie kosztował z pół budżetu ŁomianekNordyk110 pisze:W zeszłym roku kupili nowego jelczaAndrzej pisze: Autobusy Ł-ki to wraki
[ Dodano: 2006-01-07, 23:19 ]
*urzędnikom może się opłaca, bo mają więcej dla siebie, ale nie pasażerom.Tm pisze:może bardziej sie to opłaca? może obsługuja tereny gdzie linia ZTM by nie dojeżdżała może władze Łomianek wola miec linie lepiej dopasowane do potrzeb pasażerów włącznie z komunkacja nocnąAndrzej pisze:Ma ktoś może jakieś info albo linki lub wie jakie są przyczyny upartego utrzymywania przez urzędników swojej komunikacji w Łomiankach
*komunikacja nocna to jeden późno-wieczorny kurs, który może przejąć którakolwiek z linii ZTM, a ten drugi kurs można sobie darować.
[ Dodano: 2006-01-07, 23:20 ]
myślę, że nie przesada.Hetman Ciemności pisze:Trzy linie to chyba przesada. Możnaby pociągnąć 701 gdzieś dalej w głąb Łomianek i ewentualnie pomyśleć o jakiejś drugiej linii jadącej podobnie jak Ł (chodzi mi o wyjazd z Warszawy).Andrzej pisze:3 warianty linii Ł powinny być zastąpione przez 3 linie podmiejskie ZTM.
ewentualnie 701 może przejąć jeden wariant, np. do Łomnej, a 2 pozostałe zostaną przekształcone na linie typu 700.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Łomianki korzystają ze swojej KM, sami zrezygnowali z oferty ZTM i dobrze im z tym i szczerze wątpię aby kiedykolwiek jeszcze linia ZTM inna od 701 wjechała do Łomianek.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
hmmmmm... Sądzę, że linie łomiankowskie można będzie zreformowac jak metro dokopie się do Huty. Skrócić, wzmocnić.
Wspólny bilet mozna jakoś dogadać, ale po co? Tak jest szybciej i sprawniej. A że droże? Nie można mieć wszystkiego. Ja am bym "Ł" na linię ZTMowską nie zamienił nigdy. Pojeździjsie trochę "wynalazkami" jak 711 czy 720. Piechotą prędzej.
Wspólny bilet mozna jakoś dogadać, ale po co? Tak jest szybciej i sprawniej. A że droże? Nie można mieć wszystkiego. Ja am bym "Ł" na linię ZTMowską nie zamienił nigdy. Pojeździjsie trochę "wynalazkami" jak 711 czy 720. Piechotą prędzej.
To może darujemy sobie nocny dojazd do Wesołej...Andrzej pisze: *urzędnikom może się opłaca, bo mają więcej dla siebie, ale nie pasażerom.
*komunikacja nocna to jeden późno-wieczorny kurs, który może przejąć którakolwiek z linii ZTM, a ten drugi kurs można sobie darować.
Przejdź się pieszo w środku nocy z Warszawy do Łomianek - powodzenia.
Łomiankowska komunikacja jest potrzebna, bo ZTM nigdy nie dopasuje linii do potrzeb pasażerów w ten sposób, jak robi to KMŁ.
Wraki - polemizowałbym - spora część autobusów MZA jest w dużo gorszym stanie.
noidea