Linia 100
Moderator: Wiliam
Linia turystyczna w Warszawie niewątpliwie jest potrzebna.
100 spełnia wymagania trasowe, przebiega w ciekawych miejscach, ale tabor odstrasza. Piętrus jest teraz rzeczywiście niepotrzebny, ale gniot odstrasza. lepiej byłoby ujrzeć tam MANa NM 223.3 lub wóz MOBILISu bo są napewno bardziej reprezentatywne.
A propo reprezentacji. Ta linia miałaby większą frekfencję gdyby zadbano o jej większą promocję niż tylko (nieważne) już ulotki.
Ww. wnioski przyszły mi na myśl po dzisiejszych obserwacjach tej linii. na odcinku Stare miasto - Agrykola w autobusie (nie licząc mnie i kierowcy) przwinęły się dokladnie trzy osoby, którym poprostu podjazd był na rękę.
[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2007-01-27, 15:59 ]
Korekta tytułu.
100 spełnia wymagania trasowe, przebiega w ciekawych miejscach, ale tabor odstrasza. Piętrus jest teraz rzeczywiście niepotrzebny, ale gniot odstrasza. lepiej byłoby ujrzeć tam MANa NM 223.3 lub wóz MOBILISu bo są napewno bardziej reprezentatywne.
A propo reprezentacji. Ta linia miałaby większą frekfencję gdyby zadbano o jej większą promocję niż tylko (nieważne) już ulotki.
Ww. wnioski przyszły mi na myśl po dzisiejszych obserwacjach tej linii. na odcinku Stare miasto - Agrykola w autobusie (nie licząc mnie i kierowcy) przwinęły się dokladnie trzy osoby, którym poprostu podjazd był na rękę.
[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2007-01-27, 15:59 ]
Korekta tytułu.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Może w ogóle powinna kursować tylko w sezonie letnim? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Tak, wiem. Piętrus nie pojawił się na tej linii od miesiąca (lub więcej)Matusz pisze:Tyle, że gniot wyjeżdża gdy MAN nie może wyjechać.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Problem w tym, że:Flash8222 pisze:Tyle, że gniot wyjeżdża gdy MAN nie może wyjechać.
-wyjeżdża zdecydowanie zbyt często
-jest paskudny
Już nawet lwiątko by sensowniej wyglądało na tej linii
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
niby do Warszawy w zimę także przyjeżdżają turyści.Bastian pisze:Może w ogóle powinna kursować tylko w sezonie letnim?
A i jeszcze taka jedna myśl: kiedyś linia 400 jeżdiła na trasie PL.Zamkowy - Wilanów lub Ogród Botaniczny (jakoś tak). Może przekształcić linię 100 w 400 na tej samej trasie tyle, że bez tylu przystanków, lub z setki zabrać kilka przystankó bo są poprostu niepotrzebne.
[ Dodano: 2007-01-27, 16:09 ]
zdecydowanieJuż nawet lwiątko by sensowniej wyglądało na tej linii
Nie niby tylko tak jest. Ostatnio byłem na wieczornym spacerze Traktem Królewskim i na Starówkę i czułem się jak nie w Warszawie. A w kawiarnii byłem jedynym Polakiem. Więc turystów również w zimie jest sporo. Uważam, że gniot na linii turystycznej to jakaś kompletna porażka.niby do Warszawy w zimę także przyjeżdżają turyści.
Jeśli nie ma pieniędzy na kupno chociaż drugiego używanego piętrusa, to powinni chociaż dać Solarisa/Mana albo cokolwiek... No i chociaż pomalować go jako linię turystyczną.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Turyści są, to jasne. Tylko czy są równie skorzy do objeżdżania miasta, jak latem?
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
michael112
Również uważam, że to to dobry pomysł, zwłaszcza, że...Bastian pisze:Może w ogóle powinna kursować tylko w sezonie letnim?
A w ubiegłym roku (albo 2 lata temu) było podobnie. Sądzę, że MZA w ogóle nie wypuszcza pietrusa zimą.Matusz pisze:Piętrus nie pojawił się na tej linii od miesiąca (lub więcej)
Dokładniej do Paru Kultury Powsin. Uważam, że mogłaby tam powrócić, ale nawet jako E-6.Matusz pisze:A i jeszcze taka jedna myśl: kiedyś linia 400 jeżdiła na trasie PL.Zamkowy - Wilanów lub Ogród Botaniczny (jakoś tak). Może przekształcić linię 100 w 400 na tej samej trasie tyle, że bez tylu przystanków, lub z setki zabrać kilka przystankó bo są poprostu niepotrzebne.
Ja bym rzekł, że nawet bardziej skorzy niż latem. Przynajmniej jest ciepło, a nikt przy minusowej temperaturze nie będzie latał we wszystkie miejsca, tylko znając życie : Starówka, Nowy Świat, Łazienki, Muzeum Powstania etc. A reszte zakamarków jako takich pokazałaby 100.Bastian pisze:Tylko czy są równie skorzy do objeżdżania miasta, jak latem?
A że nie ma żadnej kampanii reklamowej, a na linii jeździ gniot, to i tak sukces, że ktoś tam tym jeździ
[ Dodano: 2007-01-27, 17:25 ]
A to wielki błąd.michael112 pisze:Sądzę, że MZA w ogóle nie wypuszcza pietrusa zimą.
[ Dodano: 2007-01-27, 17:25 ]
Jakie E-6? E-6 turystyczne?! Nie kumam... Co jak co, ale akurat trasa do Powsina w zimę jest pomysłem bezsensownym.Dokładniej do Paru Kultury Powsin. Uważam, że mogłaby tam powrócić, ale nawet jako E-6.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No to jeździ, czy nie jeździ?Piotrek pisze:i tak sukces, że ktoś tam tym jeździ![]()
nie jestem pewien, ale oficjaalne komunikaty mówią, że jest cały czas wynajmowany albo nie działaPiotrek pisze:michael112 napisał/a:
Sądzę, że MZA w ogóle nie wypuszcza pietrusa zimą.
A to wielki błąd.
osoby, które czekają żeby podjechać 1-2 przystanki lub obserwujący linię (jaBastian pisze:
No to jeździ, czy nie jeździ?
-
michael112