inż. Glonojad pisze:MeWa pisze:Glon - hmm o czym piszesz? O stacji Depo Hostivar? Ale to jest zupełnie nowa stacja z odpowiednią infrastrukturą.
Wręcz przeciwnie - to jest stacja utworzona w miejscu byłej hali, na terenie STP. Myjnię przeniesiono gdzie indziej i uruchomiono stację (
przystanek osobowy) dostępną dla pasażerów. Jak rozumiem, ani kawałka nowego toru nie wybudowano nowego budynku dla potrzeb stacji, tylko wykorzystano istniejący.
Dobrze, chodzi mi o to, że została przebudowana do pełnienia roli stacji w ruchu pasażerskim. U nas nie masz żadnej myjni przy wyjeździe z tunelu, a perony są po środku STP.
kam pisze: rozwiązaniem na to nie jest linia autobusowa, tylko odśnieżenie chodników (choć ostatnio nawet te wzdłuż KEN raczej były odśnieżone, a reszta to chyba sprawa metra?)
jakoś mieszkańcy takie odległości przechodzić mogą, ale pracownicy metra już nie...
od odśnieżonych chodników nie przestanie wiać. Gdybyś chodził tam codziennie rano, to byś zmienił zdanie. Linię przedłużono tam właśnie na wniosek pracowników Metra, którzy stanowią niemałą grupę. Tak więc dojazd powinien zostać zachowany.
jacek pisze:Z ciekawości zapytam dlaczego teraz nie jest to możliwe?
pierwsza - UTK czy jakiś inny nadzór (w tej chwili już nie pamiętam) przyczepił się, że nie można wozić pasażerów ze względu na zbyt duży stopień pochyłości wyjazdu. Do tego dochodzą kwestie organizacyjne - konieczność sprawdzania na Kabatach, kto byłby upoważniony, a kto nie do jazdy na STP i problem z osobami, które by tam dojechały przez przypadek. No i kolejny, bardzo ważny - w czasie, gdy większość zaczyna pracę w okolicach 7-8, to wówczas pociągi WYJEŻDŻAJĄ z STP, a nie zjeżdżają...
emdegger pisze:102 i 162 też nie trzymają. Plus jeden z ajentów... Odpowiedź już masz
na 166 masz nie tylko Grodzia, choć kiedyś - jak jechałem do STP - to kierowca zatrzymał autobus na pętli Os. Kabaty i spytał się mnie czy może wyjść, bo musi coś uzgodnić z kolegą kierowcą
![:shock: :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
nie mniej jednak głównym problem jest długość trasy - jako, że jest to linia ponadlokalna, to przed Ursynowem łapie się w korki....