Lody! :)
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dobrze prawiszjasiu pisze:nic nie przebija chyba lodów koło PKP Józefów
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Zgoda w 100% Lepszych lodów jeszcze nie jadłem, a w Jadowie jadam je już (choć niestety nie każdego roku mi się udaje) od jakichś 30 lat W Łochowie zaś jest filia jadowskich lodów i świetna piekarnia. I stacja PKP z carskich chyba jeszcze czasów, którą mają niebawem remontować (bo w stanie jest opłakanym, a IMHO ma ogromny potencjał). Jak ktoś powiedział: spoko mieścinaczaroT-11 pisze:Wakacje bez tych fenomenalnych lodów to nie wakacje Polecam naprawde;)
[ Dodano: 2007-04-03, 09:28 ]
A możesz powiedzieć gdzie dokładnie, bo w Józefowie też bywam (a ci, których odwiedziam, nie jadają lodów) i chętnie bym je wypróbował?jasiu pisze:nic nie przebija chyba lodów koło PKP Józefów
lewa strona torów, koło przejazdu kolejowego przy stacji. To się chyba "Babcia Hela" nazywa, smaków lodów mają zwykle 6, wymiatają śmietankowe. Elegancki ogródek, rower można przypiąć, i jeszcze widok na tory.Dennis pisze:A możesz powiedzieć gdzie dokładnie, bo w Józefowie też bywam (a ci, których odwiedziam, nie jadają lodów) i chętnie bym je wypróbował?
-
Zdaje się , że jest to też na Alei Nadwiślańskiej, chyba że myle z inną Helą, niedaleko Marcpolu, po stronie Wisły.jasiu pisze:lewa strona torów, koło przejazdu kolejowego przy stacji. To się chyba "Babcia Hela" nazywa, smaków lodów mają zwykle 6, wymiatają śmietankowe. Elegancki ogródek, rower można przypiąć, i jeszcze widok na tory.Dennis pisze:A możesz powiedzieć gdzie dokładnie, bo w Józefowie też bywam (a ci, których odwiedziam, nie jadają lodów) i chętnie bym je wypróbował?
- MeWa
- Cukiereczek
no ale ta dawna Zielona Budka to jest właśnie Grycan. Bo Grycan sprzedał Zieloną Budkę.Janeczek pisze:Grycanów nie jadłem, ale Zielona Budka po sprzedaniu się Ukraińcom jakoś się popsuła. Jedynie Siłtańskie się jeszcze do czegoś nadają. Z wozu są też dobre i polskie.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]