281 / C81 do Palmir i Pociechy
Moderator: Wiliam
- Colony
- Kontakt:
Teren zarówno Pociechy jak i otoczenie Cmentarza należą do Kampinoskiego Parku Narodowego i 281 bez specjalnego zezwolenia nie ma tam prawa wjazdu. Z uwagi na rezerwaty znajdujące się w pobliżu Palmirskiej Drogi nie dopuszczane jest częstsze pojawianie się autobusu (który wiadomo ile pali, i jak hałasuje) niż to konieczne na Wszystkich Świętych i 3 września. Sprawa rozwiązana.
Dodam jeszcze, że z Truskawia do cmentarza jest niecałe 4 km, a do Pociechy 2km. Spacer to podstawa.
Dodam jeszcze, że z Truskawia do cmentarza jest niecałe 4 km, a do Pociechy 2km. Spacer to podstawa.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
Pomysł sam w sobie ok, tylko raczej to jest awykonalne. Tak jak Solaris pisał jakby to miało wyglądać, Jelcze i Ikary w lesie i to na dodatek na jakiej taryfie? A pchanie podmiejskiej tam, to marnowanie zbyt wielu pieniędzy.
Choć nie ukrywam, że taka sezonówka przydałaby się pieszym, czy rowerzystom bo do PKSu czasem ciężko z rowerem wsiąść.
Choć nie ukrywam, że taka sezonówka przydałaby się pieszym, czy rowerzystom bo do PKSu czasem ciężko z rowerem wsiąść.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Może czas zakupić - wzorem Krakowa - specjalne bagażniki do rowerów, umieścić je na paru busach i te skierować do obsługi linii dowożących do rejonów wypoczynkowych
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
tylko to strasznie niewygodne, praktycznie wykluczałoby wsiadanie i wysiadanie z rowerem na trasie, już lepiej skierować do obsługi takiej linii autobusy z powiększoną rzeźnią(jednak w przeciwieństwie do Łodzi posiadające trochę miejsc siedzących)R-11 Kleszczowa pisze:Może czas zakupić - wzorem Krakowa - specjalne bagażniki do rowerów, umieścić je na paru busach i te skierować do obsługi linii dowożących do rejonów wypoczynkowych
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- R-9 Chełmska
Rowerem można sobie spokojnie do Kampinosu dojechać. Swego czasu w zimie jechałem strasznie zapchanym wozem z lasem biegówek w środku. Jakby te bagażniki rowerowe mogły również w zimie stawać się narciarskimi, to jestem jak najbardziej za!Piotrek pisze:Takie coś na 110 czy 708/26 w weekendy by się bardzo przydało. Szczególnie w tym drugim przypadku jest baardzo ciężko wejść z rowerem do autobusu, gdyż zazwyczaj jest masa ludzi.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Można te rozwiązania połączyćTm pisze:tylko to strasznie niewygodne, praktycznie wykluczałoby wsiadanie i wysiadanie z rowerem na trasie, już lepiej skierować do obsługi takiej linii autobusy z powiększoną rzeźnią(jednak w przeciwieństwie do Łodzi posiadające trochę miejsc siedzących)R-11 Kleszczowa pisze:Może czas zakupić - wzorem Krakowa - specjalne bagażniki do rowerów, umieścić je na paru busach i te skierować do obsługi linii dowożących do rejonów wypoczynkowych
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Tak jest tylko albo aż tyle. może KPN zgodzilby siejednak w lecie puszczać tam autobus. Ci pieśi turyści nic zlego nie zrobią zagrożeniem są rowerzyści vide Park Kultury Powsin. Zakazy jazdy rowerm są a rowerzyści niezależnie czy wychowani za komuny czy już w nowym ustroju nic sobie nie robią z zakazów i tu zagrożenie dla Kampinosu. Przepraszam za dygresję ale faktycznie jest duże ryzyko zniszczenia rezerwatów przez bezmyślnych rowerzystów szkoda by było, ale osobowe chyba nie potrzebują zezwoleń. Poza tym rocznica jest 2 września walki trwały od 28.8 do 2.9.1944 ipomnik poświęcony jest tej potyczce. Koniec bo to nie historia tylko komunikacjaColony pisze:Teren zarówno Pociechy jak i otoczenie Cmentarza należą do Kampinoskiego Parku Narodowego i 281 bez specjalnego zezwolenia nie ma tam prawa wjazdu. Z uwagi na rezerwaty znajdujące się w pobliżu Palmirskiej Drogi nie dopuszczane jest częstsze pojawianie się autobusu (który wiadomo ile pali, i jak hałasuje) niż to konieczne na Wszystkich Świętych i 3 września. Sprawa rozwiązana.
pasażer pisze:zagrożeniem są rowerzyści vide Park Kultury Powsin. Zakazy jazdy rowerm są a rowerzyści niezależnie czy wychowani za komuny czy już w nowym ustroju nic sobie nie robią z zakazów i tu zagrożenie dla Kampinosu.
Ja wiem, że można - sam to robię bardzo często, ale niektórym może być trudno.Rowerem można sobie spokojnie do Kampinosu dojechać.
R-9 Chełmska pisze:echałem strasznie zapchanym wozem z lasem biegówek w środku. Jakby te bagażniki rowerowe mogły również w zimie stawać się narciarskimi, to jestem jak najbardziej za!
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Piotrek pisze:pasażer pisze:zagrożeniem są rowerzyści vide Park Kultury Powsin. Zakazy jazdy rowerm są a rowerzyści niezależnie czy wychowani za komuny czy już w nowym ustroju nic sobie nie robią z zakazów i tu zagrożenie dla Kampinosu.Moim zdaniem to już piesi bardziej niszczą las niż rowerzyści, bo schodzą ze ścieżek, biwakują i czasem wyrzucają śmieci etc.
Ja wiem, że można - sam to robię bardzo często, ale niektórym może być trudno.Rowerem można sobie spokojnie do Kampinosu dojechać.R-9 Chełmska pisze:echałem strasznie zapchanym wozem z lasem biegówek w środku. Jakby te bagażniki rowerowe mogły również w zimie stawać się narciarskimi, to jestem jak najbardziej za!
Wiesz co Piotrze piesi schodzą a może uciekaja prze kandydatami do wyścigów terenowych ale powiedz co myślisz o komunikacji do Pociechy.