Trasa tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory
Moderator: Wiliam
Trasa tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory
Czas na odrębny wątek dla inwestycji w nowe linie na Tarchomin, gdyż lada moment one się zaczną.
Na razie zapraszam na stronę internetową SISKOM, na której zamiesciliśmy informacje na ten temat, w tym Studium Wykonalności oraz plany pętli tramwajowych:
http://siskom.waw.pl/kp-tramwaj_tarchomin.htm
Miejmy nadzieję, że dalsze prace przy Moście Północnym będa już bez opóźnień i na przełomie 2010/11 na Tarchomin pojedziemy już tramwajem.
[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2007-10-03, 09:37 ]
Korekta tytułu.
Na razie zapraszam na stronę internetową SISKOM, na której zamiesciliśmy informacje na ten temat, w tym Studium Wykonalności oraz plany pętli tramwajowych:
http://siskom.waw.pl/kp-tramwaj_tarchomin.htm
Miejmy nadzieję, że dalsze prace przy Moście Północnym będa już bez opóźnień i na przełomie 2010/11 na Tarchomin pojedziemy już tramwajem.
[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2007-10-03, 09:37 ]
Korekta tytułu.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Mi brakuje wylotu z pętli ŻERAŃ FSO na północ. Awaryjna pętla w tamtą stronę by się przydała.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Chwałą za to. Jeśli zależy nam na tworzeniu dobrych i sprawnych połączeń tramwajowych powinniśmy unikać zbędnych przystanków aby skrócić realny czas podróży.MZ pisze:Taki długi odcinek między przystankami ŻERAŃ FSO a KONWALIOWA?
Nawet dobrze, tylko dlaczego akurat bez przystanku przy elektrociepłowni?
Bastian: wyjazdu faktycznie brakuje, ale chyba jest to spowodowane brakiem możliwości stworzenia takiego torowiska.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
= niedasie?R-11 Kleszczowa pisze:chyba jest to spowodowane brakiem możliwości stworzenia takiego torowiska

Kółko jest dość regularne, więc łuk wyjazdowy mieści się (chyba) bez problemu. Patrząc na plan, mam wrażenie, że łuk wjazdowy też by się zmieścił. Więcej nie trzeba...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Bastian
- Sułtan Maroka
Umiecie czytać? 

Studium pisze:Przy skrzyżowaniu z ulicą Myśliborską planowana jest dodatkowa awaryjna pętla tramwajowa.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Muszę powtórzyć pytanie zadane przez BastianaMeWa pisze:Hmm a o co chodzi z tym torowiskiem "na czerwono" przy Urzędzie Dzielnicy? Kiedy będzie budowane?

Proponuję zamknąć temat do czasu, gdy potencjalni zainteresowani zapoznają się z dokumentacją. Przy okazji, pętla Winnica będzie wyglądała nieco inaczej - BPRW opracowalo niedawno koncepcję przebiegu Światowida na północnym odcinku.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na pętli Żerań FSO także. Podejrzewam, że to jednak kwestia rysunku, a nie rzeczywistego projektu.Siecool pisze:niech ktoś mi wyjaśni czemu na pętli Młociny plan zakłada tor, na ktorym tramwaj mógłby spotkać się z tramwajem jadącym w przeciwnym kierunku? Do crash-testów?
Bez tego łuku na końcu, czy jakoś jeszcze inaczej?inż. Glonojad pisze:BPRW opracowalo niedawno koncepcję przebiegu Światowida na północnym odcinku.