Modernizacje - 2007
Moderator: vernalisadonis
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dobrze rozumieszColony pisze:Rozumiem, że lista systematycznie będzie się poszerzac?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Czysta ciekawość mnie gryzie jakie były kryteria doboru?Siecool pisze:Wypisujemy tutaj:
zmodernizowane Jelcze MZA:
pomarańczki:
tramwaje: zmodernizowane 13N z ciepłym guzikiem, 1424+1423 i 2028+2029
Znalazły się tu modernizacje (bądź podmiany) Jelczy, a zaraz obok wybrane MANy i U15, gdzie jedyną "modernizacją" jest zmiana wyświetlacza.
Jeszcze lepiej w tramwajach - są zmodernizowane 13N (ale czy "żaba" też?) oraz co ciekawe 1424+1423 i 2028+2029 które żadnej modernizacji nie przechodziły.
Skoro są modernizowane Jelcze to czemu nie modernizowane stopiątki?
Skoro są wyświetlacze pomarańczowe na MANach to czemu nie 2018+2019? Czemu nie inne składy które dostały BUSE w trakcie remontów? A wyłupki - nie załużyły w takim towarzystwie na zaszczytne miano modernizacji ?
PS wcale nie domagam się rozszerzenia listy (bo i po co?), ciekawią mnie kryteria.
- R-9 Chełmska
To akurat zaszłość historyczna - przyjeło się, że to modernizacja.mkm101 pisze:Czysta ciekawość mnie gryzie jakie były kryteria doboru?
Znalazły się tu modernizacje (bądź podmiany) Jelczy, a zaraz obok wybrane MANy i U15, gdzie jedyną "modernizacją" jest zmiana wyświetlacza.
W tramwajach jest taki problem, że modernizacji jest po prostu za dużo i robi się ich coraz więcej (vide: wyłupki). Natomiast dwa wymienione składy są jedynymi przedstawicielami swojego gatunku, jak to ujął JacekM, na którego wniosek to zostało zresztą wprowadzone. Jeżeli masz (albo inni) jakieś propozycje dotyczące proponowanej listy z zakresu tramwajów to jesteśmy na nie otwarci.mkm101 pisze:Jeszcze lepiej w tramwajach - są zmodernizowane 13N (ale czy "żaba" też?) oraz co ciekawe 1424+1423 i 2028+2029 które żadnej modernizacji nie przechodziły.
Skoro są modernizowane Jelcze to czemu nie modernizowane stopiątki?
Skoro są wyświetlacze pomarańczowe na MANach to czemu nie 2018+2019? Czemu nie inne składy które dostały BUSE w trakcie remontów? A wyłupki - nie załużyły w takim towarzystwie na zaszczytne miano modernizacji ?
PS wcale nie domagam się rozszerzenia listy (bo i po co?), ciekawią mnie kryteria.
Ad. reszty: 2018+2019 zapomniałem wpisać , natomiast żaba jest rzadkim okazem, więc nie dublowałem jej tutaj, ale jak ktoś tu wypisze to nic się nie stanie.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
-
- R-9 Chełmska
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
4773 180/3
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"