Alternatywa dla ZTM-owskiego projektu dotyczacego Tarchomina
Moderator: Wiliam
- tarantula01
- Kontakt:
Witam,
Proszę o opinię:
http://radny.com.pl/pisma/ztm/ztm-211-2 ... orekta.doc
Jednocześnie zdaję sobie sprawę, że wątek może być połączony z dotychczasową dyskusją o zmianach w kursowaniu autobusów na Tarchominie i Nowodworach, ale liczę, że administracja forum jednak pozwoli przez ok. 5-7 dni na żywot tego wątku, jako odrębnego, a dopiero po tym czasie połączy z dotychczasowym.
Pozdrawiam
Wojciech Tumasz
http://www.radny.com.pl
Proszę o opinię:
http://radny.com.pl/pisma/ztm/ztm-211-2 ... orekta.doc
Jednocześnie zdaję sobie sprawę, że wątek może być połączony z dotychczasową dyskusją o zmianach w kursowaniu autobusów na Tarchominie i Nowodworach, ale liczę, że administracja forum jednak pozwoli przez ok. 5-7 dni na żywot tego wątku, jako odrębnego, a dopiero po tym czasie połączy z dotychczasowym.
Pozdrawiam
Wojciech Tumasz
http://www.radny.com.pl
- Bastian
- Sułtan Maroka
Grzymalitów jest ślepa, a Ćmielowska nie styka się z Kaflową. Ja, tworząc projekty (a już zwłaszcza "na poważnie") biorę przynajmniej plan miasta do ręki... 
Notabene: na Milenijnej 211 zamiast 516? Moim zdaniem marny pomysł.
Notabene: na Milenijnej 211 zamiast 516? Moim zdaniem marny pomysł.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Radny Tumasz sam nie wie, co się dzieje na własnym podwórku? Przecież obecna pętla Nowodwory jest tymczasowa do czasu uruchomienia pętli na Winnicy. Jak więc by miała tam powstać ekspedycja?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jakiej pętli na Winnicy? Jak tam trampętla chociaż powstanie, to będzie sukces, budowa Światowida do Poetów jest bardzo problematyczna ze względów środowiskowych...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Łomasz...inż. Glonojad pisze:budowa Światowida do Poetów jest bardzo problematyczna ze względów środowiskowych...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie znasz sprawy? Dzielnica i ZDM podchodzą do kwestii jednakowo - jak do gorącego kartofla. Tam są jakieś wydmy - pod ochroną podobno, nie wiem też, czy co ciekawego w samym lasku nie mieszka. Nie znam szczegółów sprawy, ale na 90% budowa tram-trasy będzie tam "1 inwestycją" i niewykluczone, że to ją bardzo spowolni.Bastian pisze:Łomasz...inż. Glonojad pisze:budowa Światowida do Poetów jest bardzo problematyczna ze względów środowiskowych...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No ale przecież tramwaj przez tę wydmę się nie teleportuje. A w ogóle to co, wczoraj ją zobaczyli? 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
O ile wiem, sprawa wyskoczyła na etapie decyzji środowiskowej dla ostatniego kawałka Światowida, a może nawet przy okazji PnB - kołacze mi się jakaś skarga tzw. ekologów. Nie chcę włazić w szczegóły, żeby nie zmyślać, na pewno koledzy z SISKOM śledzący rozwój infrastruktury drogowej są w stanie mnie sprostować.
A jak ja mam to otworzyć, jeżeli nie mam Worda? Kultura osobista nakazywałaby wklejenie zacytowanego tekstu, bądź chociaż pdf-atarantula01 pisze:Proszę o opinię:
http://radny.com.pl/pisma...707-korekta.doc
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z przeglądarkami to bywa różnie, nad wersjami .doc to chyba nawet Mircosoft nie panuje 
Zgadzam się, że ładniej byłoby w .rtf lub .pdf, ale to chyba nie jest clou wątku...
Zgadzam się, że ładniej byłoby w .rtf lub .pdf, ale to chyba nie jest clou wątku...
Moja rada po koleżeńsku: spokojniej z tymi kolejnymi projektami. Już lepiej wpadnij do ZTM i porozmawiaj. Te rzeczy się, niestety, kupy nie trzymają a kolejne pisma nie tworzą logicznego ciągu.tarantula01 pisze:Proszę o opinię:
Co do szczegółów powiem tylko, że kierowanie 516 w śladzie dawnego 101 skutecznie pogrzebie dojazd Nowodworów do tramwaju. Nikt tak nie pojedzie.
Przede wszystkim z Twojego projektu nie wynika żadna idea, ja widzę zlepek rozmaitych tras poukładanych dość przypadkowo.