3 urodziny WAĹKOMu
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
-
Krzysiek_S
Premo pisze:Za miesiąc minie 3 rok istnienia naszego kochanego i uwielbianego forum. Już prawie 3 lata użytkownicy mącą w trasach linii autobusowych, bawią się w numerki i krytykują przewoźników. Może trzeba to opić?
Więc może wycieczka ikarusem? Tylko czy uda to się załatwić w miesiąc?radeom pisze:Za miesiąc przypada również 30 rocznica eksploatacji Ikarusa w Warszawie
Ten pomysł kąsa.Krzysiek_S pisze:Więc może wycieczka ikarusem? Tylko czy uda to się załatwić w miesiąc?
1.Koszty-przecież to kosztuje. W tamtym roku padł podobny pomysł i nic nie wyszło.
2.Kto to załatwi? Trzeba znaleźć murzyna który by poręczył za wycieczkę i wszystko załatwił
3.Niemiłosiernie rzuca na zakrętach co utrudnia przemieszczanie się
4.Kibel- pierwsze ciśnienia pojawiają się po ok.20 min od wypicia pierwszego piwa. Robić co chwila postój-za kosztowne a trzymać nikt nie lubi
5.Stan techniczny tych pojazdów budzi poważne zastrzeżenia co może się skończyć w najgorszym wypadku padnięciem na trasie.
AD 1. Przy ponad 20 osobach nie wychodzi to jakaś zaporowa stawka...Premo pisze:1.Koszty-przecież to kosztuje. W tamtym roku padł podobny pomysł i nic nie wyszło.
2.Kto to załatwi? Trzeba znaleźć murzyna który by poręczył za wycieczkę i wszystko załatwił
3.Niemiłosiernie rzuca na zakrętach co utrudnia przemieszczanie się
4.Kibel- pierwsze ciśnienia pojawiają się po ok.20 min od wypicia pierwszego piwa. Robić co chwila postój-za kosztowne a trzymać nikt nie lubi
5.Stan techniczny tych pojazdów budzi poważne zastrzeżenia co może się skończyć w najgorszym wypadku padnięciem na trasie.
AD 2. A tu jest jedna wielka niewiadoma...
AD 3. Od czegoś są poręcze...
AD 4. Skoro piwo się wypiło, to jest butelka/puszka, więc można potrzebę załatwić (możliwe, na prawdę chcieć to móc)
AD 5. Oby jechał do przodu
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
1.10zł za podstawienie + opłata w zależności od kilometrażu. Jeszcze własne zakupy Nie każdy śpi na kasie np. dla mnie uzbieranie tych pieniędzy stanowiłoby problem.
2.No właśnie. Kto by chciał być tym murzynem? Ręczyć za zupełnie obce osoby i pokryc koszty w razie nikłego zainteresowania.
3.I tak nieprzyjemne jest chodzenie w jadącym autobusie
4.Kąsaj! Może ty tak robisz. Ja jednak wolę miejsca z dostępem do klopa lub krzaczków
5.A jak padnie?
Moge dać jeszcze miljon argumentów czemu impreza nie powinna się odbyć w autobusie
2.No właśnie. Kto by chciał być tym murzynem? Ręczyć za zupełnie obce osoby i pokryc koszty w razie nikłego zainteresowania.
3.I tak nieprzyjemne jest chodzenie w jadącym autobusie
4.Kąsaj! Może ty tak robisz. Ja jednak wolę miejsca z dostępem do klopa lub krzaczków
5.A jak padnie?
Moge dać jeszcze miljon argumentów czemu impreza nie powinna się odbyć w autobusie
Oj zależy kto by załatwiał i zależy jak by się ugadało.Premo pisze:1.10zł za podstawienie + opłata w zależności od kilometrażu. Jeszcze własne zakupy Nie każdy śpi na kasie np. dla mnie uzbieranie tych pieniędzy stanowiłoby problem.
Trzeba pchać.Premo pisze:5.A jak padnie?
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Uwierz mi, że ja też nie spię na kasie, mimo to zawsze można oszczędzić na jednym, żeby mieć na drugie...Premo pisze:1.10zł za podstawienie + opłata w zależności od kilometrażu. Jeszcze własne zakupy Nie każdy śpi na kasie np. dla mnie uzbieranie tych pieniędzy stanowiłoby problem.
Jest jeszcze coś takiego, jak zaliczka...Premo pisze:2.No właśnie. Kto by chciał być tym murzynem? Ręczyć za zupełnie obce osoby i pokryc koszty w razie nikłego zainteresowania.
Z tym się zgodzę...Premo pisze:3.I tak nieprzyjemne jest chodzenie w jadącym autobusie
A co to ja, pies jestem? Bez przesady, ironii nie potrafisz odczytać?Premo pisze:4.Kąsaj! Może ty tak robisz. Ja jednak wolę miejsca z dostępem do klopa lub krzaczków
Równie dobrze w lokalu może prądu nie być albo szambo wybić...Premo pisze:5.A jak padnie?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Ze strony jedynego słusznego przewoźnika.Miejskie Zakłady Autobusowe Sp. z o.o informują, że
zamówienia na świadczenie usług wynajmu autobusów
będą przyjmowane
od dnia 1 stycznia 2009
Na naszym forum połowa użytkowników nie lubi ITSu, druga połowa Mobilisu a trzecia Grodzia. Tak więc z przyczyn technicznych(nie możliwości wynajęcia pojazdu u jedynego słusznego przewoźnika) pomysł odpada
To ITS, Mobilis i Grodzio mają Ikarusy? Nieźle je zakamuflowali, bo nigdy nie widziałem ich na mieściePremo pisze: Na naszym forum połowa użytkowników nie lubi ITSu, druga połowa Mobilisu a trzecia Grodzia. Tak więc z przyczyn technicznych(nie możliwości wynajęcia pojazdu u jedynego słusznego przewoźnika) pomysł odpada
-
andrzej_suse10
ITS majgas pisze:To ITS, Mobilis i Grodzio mają Ikarusy? Nieźle je zakamuflowali, bo nigdy nie widziałem ich na mieście
Co prawda to szkoleniówka ale zawsze jest.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.