MaxA 2009 dla Wawkomowiczów
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
MaxA 2009 dla Wawkomowiczów
Ponieważ wczoraj miałem ciężki egzamin, robiłem dużo ciekawych rzeczy. Między innymi stworzyłem nowy wzór maximum. I teraz pytanie do Was. Który z nich się Wam bardziej podoba? Bo dwóch egzemplarzy robić mi się raczej nie będzie chciało.
- Załączniki
-
- 20090202.xls
- (94 KiB) Pobrany 433 razy
-
- 090202.rar
- (56.53 KiB) Pobrany 493 razy
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- R-9 Chełmska
Jak dla mnie czytelniejsza jest ta nowsza wersja, z tym, że brakuje wyraźnego oznaczenia wtyczek (patrzyłem akurat na 522 - na Stalowej występuje jako normalny solówkowy dodatek, na Redutowej niby nie ma (nie będzie??))
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Do tego służy szare tło. Choć je można oczywiście zmienić.R-9 Chełmska pisze:brakuje wyraźnego oznaczenia wtyczek
Na Stalowej są trzy krótki całki. Na Redutowej chwilowo nie ma nic.R-9 Chełmska pisze:na 522 - na Stalowej występuje jako normalny solówkowy dodatek, na Redutowej niby nie ma (nie będzie??))
-
michał1984
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Oczywiście dotychczasowy jest bardziej czytelny z prostej przyczyny - wszystkie informacje o obsłudze danej linii są zawarte w kilku komórkach, układ jest czytelniejszy.
EDIT: Po przejrzeniu "dotychczasowej" stwierdzam , że żadna z rozpisanych przez Pawcia nie jest czytelna. Skąd prosta konkluzja: Pawciu, nie bierz się za układ graficzny Maxów
EDIT: Po przejrzeniu "dotychczasowej" stwierdzam , że żadna z rozpisanych przez Pawcia nie jest czytelna. Skąd prosta konkluzja: Pawciu, nie bierz się za układ graficzny Maxów
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
1. Ależ oczywiście, że mogę. Wówczas jednak MaxA-ów na Wawkomie najprawdopodobniej w ogóle nie będzie.ZaciszaniN pisze:Po przejrzeniu "dotychczasowej" stwierdzam , że żadna z rozpisanych przez Pawcia nie jest czytelna. Skąd prosta konkluzja: Pawciu, nie bierz się za układ graficzny Maxów
2. Nikt nikomu z mojego maximum korzystać nie karze.
3. Możesz zapropnować wersję własną. Z chęcią skorzystam, jeżeli wyrazisz taką zgodę.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Nie potrzebuję Wawkomu, by korzystać na bieżąco z Maxów.pawcio pisze:Wówczas jednak MaxA-ów na Wawkomie najprawdopodobniej w ogóle nie będzie.
Dla mnie przejrzystość jest po prostu dużo gorsza od tej jaka jest w oficjalnych. Nie musisz tego od razu odbierać jako atak2. Nikt nikomu z mojego maximum korzystać nie karze.
Po pierwsze nie chcę mi się, po drugie nie widzę takiej potrzeby, a po trzecie mam bardziej absorbujące mnie zajęcia.3. Możesz zapropnować wersję własną. Z chęcią skorzystam, jeżeli wyrazisz taką zgodę.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- Solaris U10
Ja poddałem porównaniu moje dwie wersje względem siebie. To, że są one gorsze od oficjalnego to wiem i sam też raczej korzystam z niego, a nie ze swoich.ZaciszaniN pisze:Dla mnie przejrzystość jest po prostu dużo gorsza od tej jaka jest w oficjalnych. Nie musisz tego od razu odbierać jako atakSkoro poddałeś je pod ocenę to też ją wyraziłem.
To Fik musi zwiększyć limit załącznika wklejanego do posta. Bo *.xls nowej wersji jest póki co za duży.Solaris U10 pisze:jedyne co jest do poprawy to wrzucanie .xls-a, a nie .rar-a.
Nowy wzór Pawciu jest zajebisty, jeszcze lepszy niż ten, który był publikowany w dziale "download". Ja jestem z całą pewnością i z całym przekonaniem za nowym wzorem. Ekstra robota
Mam tylko jedno pytanie: Zółte tło oznacza jak rozumiem zakaz taborowy. Co oznacza szare tło?
Gwoli upewnienia. Czcionka mniejsza oznacza ilość niskopodłogowych całek lub dodatków?
Mam tylko jedno pytanie: Zółte tło oznacza jak rozumiem zakaz taborowy. Co oznacza szare tło?
Gwoli upewnienia. Czcionka mniejsza oznacza ilość niskopodłogowych całek lub dodatków?
pozdrawiam Kozik
Zdecydowanie nowa wersja jest bardziej przyjazna, a i podsumowanie liczby brygad w nagłówku jest przydatne.
Ale oficjalne są niedostępne dla ogółu forumowiczów, a ci którzy mają do niego dostęp jakoś podzielić się nie chcą (np. przez e-mail).ZaciszaniN pisze:Dla mnie przejrzystość jest po prostu dużo gorsza od tej jaka jest w oficjalnych.