Oznakowanie przystanków
A ja wole "kwadraty z rysuneczkiem"
Tylko wolałem bardziej te od obecnych.
Tylko wolałem bardziej te od obecnych.
MichalJ pisze:Dla wszystkich, którzy uwierzyli, że musieliśmy zmienić tradycyjne oznakowanie przystanków literami A i T na paskudne kwadraty z rysuneczkiem, że wszyscy tak musieli, że kazali, że "Mumia Europejska", że konwencje, ONZ, Liga Narodów i wszyscy święci, tak wygląda przystanek w Rzymie:
[url=http://www.fuw.edu.pl/~michalj/rzymkm/2 ... 160149.jpg]Obrazek[/URL]
Wzdech.
Nie jesteśmy tacy najgorsi-jeżeli i tam grafitti panuje ...
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Akurat w tym przypadku to były chyba polskie przepisy. Gdyby np. A i T były oznaczeniami przystanku to czemu nie miałyby być na przystankach.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Otóż to. Obecne tabliczki są znakami drogowymi zgodnymi z kodeksem drogowym (może z wyjątkiem wspólnych przystanków TA na WZ ). Kodeksu Unia nam nie uchwalała...kajo pisze:Akurat w tym przypadku to były chyba polskie przepisy. Gdyby np. A i T były oznaczeniami przystanku to czemu nie miałyby być na przystankach.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Uzasadnieniem do wprowadzenia tych znaków do Prawa o ruchu drogowym były jakieś rzekome zobowiązania międzynarodowe. Co nie jest do końca kłamstwem, bo w niektórych innych krajach znaki są podobne. Ale przykład Rzymu pokazuje, że nie istnieje taki obowiązek.
Zresztą jest mnóstwo takich "dostosowań do Mumii", które myśmy zrobili, a inni nie - i żyją. Tablice rejestracyjne "czarne na białym" też nie w każdym kraju są...
Że nie wspomnę o malutkich okienkach w pojazdach, bo to już z hukiem upadło dawno temu.
Ja po prostu nie lubię, jak ktoś mnie robi w balona.
Zresztą jest mnóstwo takich "dostosowań do Mumii", które myśmy zrobili, a inni nie - i żyją. Tablice rejestracyjne "czarne na białym" też nie w każdym kraju są...
Że nie wspomnę o malutkich okienkach w pojazdach, bo to już z hukiem upadło dawno temu.
Ja po prostu nie lubię, jak ktoś mnie robi w balona.
- MeWa
- Cukiereczek
takie tabliczki z dodatkowym "A" to nawet widziałem poza WarszawąMichalJ pisze:A czy ja chcę wracać? Tak sobie wzdycham tylko... Właściwie jako dodatek do obecnych te literki A i T to można by pozakładać...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]