Chyba przestankowych...bohun pisze:W tym wątku dyskutujemy używając znaków przystankowych

[ Dodano: 2006-01-14, 17:50 ]
No chyba, że jednak mamy używać znaków przystankowych, ale od razu uprzedzam - tak znak jest baaardzo ciężki (kiedyś sprawdzałem

Moderator: Szeregowy_Równoległy
Chyba przestankowych...bohun pisze:W tym wątku dyskutujemy używając znaków przystankowych
Tak postawiony problem nie ma rozwiązania. Po prostu ten czasownik nie posiada aspektu dokonanego...hafilip84 pisze:niedokonanejczyli, ze bez bledu? az sie zdziwilem... natomiast od dluzszego czasu na moim wydzialowym forum lezy nierozwiazany problem jezykowy... co gorsza spowodowany przeze mnie:
implikowac w 3. osobie, liczby pojedynczej, czasu przeszlego, rodzaju zenskiego, aspektu dokonanego, strony czynnej...
hihi, polecam najzwyczajniejszy na świecie Słownik Języka Polskiego:)Bastian pisze:Podręczniki gramatyki polskiej oczywiście istnieją, ale nie wiem, co w nich jest. A aspekty to przecież samemu można wyczaić - zastanowić się, czy dany czasownik posiada wersje dokonane i niedokonane. Czytać - przeczytać, jeść - zjeść itp. Jak się takiego odpowiednika nie zna, to znaczy, że go nie ma...
Nie zapominajcie o prof. Markowskimhafilip84 pisze:nie istnieje chyba czlowiek, ktory znalby wszystkie slowa... wliczajac profesorow Bralczyka i Miodka...Bastian pisze:Jak się takiego odpowiednika nie zna, to znaczy, że go nie ma...
[ Dodano: 2006-03-07, 12:40 ]
ale zobacz Bastian jak dzielnie probuja wrocic do tematu
No jak to?! Gronostaju drogi! Zastanawiałem się nad formą dokonaną ale wychodziło mi tylko "implikował/-a/-o", a ta forma dokonana nie jest. Bastek ma racjęgronostaj pisze:hihi, polecam najzwyczajniejszy na świecie Słownik Języka Polskiego:)
A tak na moje oko, to Bastian ma rację. Chociaż głowy nie dam:).
Jak będziemy myśleć o jakimś regulaminie, to pierwszy punkt już mamy...levar pisze:Bastek ma rację