Więcej szczegółów: www.kmkm.waw.plwww.kmkm.waw.pl pisze:
Klub Miłośników Komunikacji Miejskiej w Warszawie zaprasza na potrójne obchody Międzynarodowego Dnia Dziecka! Wspólnie z Zarządem Transportu Miejskiego, Urzędem Miasta Stołecznego Warszawy oraz PKP Intercity zapraszamy Państwa na trzy różne imprezy na których spotkacie nasze zabytkowe pojazdy.
Już 28 maja, od godz. 10.00, na stadionie miejskim przy ul. Łazienkowskiej 3, na uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych czekają atrakcje. Jedną z nich będzie możliwość strzelenia bramki Jerzemu Dudkowi – b. bramkarzowi Realu Madryt i reprezentacji Polski.
W piątek, 1 czerwca, w Dzień Dziecka, w godz. 9.30-17.00, zapraszamy wszystkie dzieci na dziedziniec Mazowieckiego Urzędu Wojewódzkiego, pl. Bankowy 3/5. Inauguracja obchodów o godz. 9.45 z udziałem: Jacka Kozłowskiego, Wojewody Mazowieckiego, Hanny Gronkiewicz - Waltz, Prezydent m.st. Warszawy.
W sobotę, 2 czerwca, spotkamy się na Stacji Przygoda. Zamieni się w nią ogromna hala całopociągowa stacji postojowej Warszawa Grochów. To wyjątkowa okazja, by zwiedzić niedostępna na co dzień miejsce, w którym są naprawiane pociągi.
DzieĹ Dziecka z KMKM trzy razy
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Z tego co się orientuję to organizator - m.st. Warszawa skierowało zaproszenia do szkół aby te przyprowadziły swoich uczniów na imprezę.konri pisze:Czy ktoś w ogóle o tym pomyślał
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Będzie, jednak warszawski organizator transportu jeszcze nie ustalił trasy.ashir pisze:Rozumiem, że w tym roku nie zostanie uruchomiona linii D obsługiwana zabytkowymi tramwajami?
Wyjedzie w niedzielę 3 czerwca, to jest pewne.
Pierwszy z wymienionych już zjechał...I to dawno,bo koło 14-tej.radeom pisze:289 + 6430 + 8081
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Jak coś to w piątek na wystawie na Placu Bankowym były: Ikarus 260.04 - 289, Jelcz MEX 272 - 1983, Neoplan N4020 - 6430. Zabytki zjechały już o 12:40, a wóz multimedialny pozostał trochę dłużej. W sobotę na dowozowej linii D do Olszynki Postojowej były: Jelcz MEX 272 - 1983, Jelcz 043 - 8081, San H-100A - 8082. W niedzielę natomiast na okrężną linię tramwajową D wyjechały: Konstal N1 - 607, Konstal N3 - 674.