Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
Nic w tym dziwnego. Kiedyś muszą się skończyć problemy wieku dziecięcego i wozy po prostu przestają na pierdoły zjeżdżać.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Do szczeniaków podpisali aneks i ważne aby do jutra nie tyle co wszystkie zakończyły test a go w ogóle zaczęły.Jalerb pisze:Dotychczas średnia długość jazd wynosiła 4 tygodnie, a taki 3650 zrobił je - o ile się nie mylę - w 2 tygodnie. To chyba rekordzista. Biorąc pod uwagę fakt, że z powodów formalnych trzeba było jak najszybciej zamknąć przynajmniej jeden kontrakt (bo ze szczeniakami nie ma szans), takie tempo dało trochę do myślenia. Ale nie spieram się, bo to tylko hipoteza. Najważniejsze, że kontrakt zamknięty.

Rekordowe brygady na 20 robią coś ponad 300 km dziennie. Czyli w 17-18 dni można się wyrobić.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
3649 i 3650 zostały odebrane po 13 dniach jeżdżenia z pasażerami. Powiedzmy, że tyle przejechały. Nie takie rzeczy teraz się dzieją...
-
Stary Pingwin
Ślisko jest, koła się szybciej kręcą.
miłośnik 13N
Od 15 do 29 grudnia jest 15 pełnych dni.
Rozumiem, że dopuszczenie do jazd było o 0:01, a odebranie o 23:59? Myślałem, że tylko sejm pracuje po nocach. 
Brygada wyjeżdźa o 5 rano, zjechać może o 19. TW od zawsze pracuje 24h.MichalJ pisze:Rozumiem, że dopuszczenie do jazd było o 0:01, a odebranie o 23:59? Myślałem, że tylko sejm pracuje po nocach.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Można też sobie jeżdzić nocami 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Można też sobie jeździć za dniaGlonojad pisze:Można też sobie jeżdzić nocami
Czy autorem tego artykułu jest Witold Urbanowicz?Transport Publiczny pisze: Tramwaje Warszawskie zapowiadają ogłoszenie w tym roku przetargu na nowy tabor. Spółka planuje w sumie kupić do 2021 roku 120 tramwajów, z których większość ma być dofinansowana ze środków unijnych.
zakup 50 tramwajów dwukierunkowych na zwiększenie pracy przewozowej
Czemu dwukierunki?! Obecnych 50 nie wystarczyCzęścią projektu jest zakup dziesięciu dwukierunkowych tramwajów.
PrzecinkiDecyzje dotyczące tego czy będzie to realizowane w formie jednego dwóch bądź trzech przetargów nie została jeszcze podjęta
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Wilanów, Nowodwory a i chyba Dw.Zachodni mają być bez pętli, a tylko z przejazdami międzytorowymi. Pętle mają się pojawić w dalszych etapach (Pałacowa, Winnica).

Przecież jest autor podany po lewej.KwZ pisze:Czy autorem tego artykułu jest Witold Urbanowicz?Transport Publiczny pisze: Tramwaje Warszawskie zapowiadają ogłoszenie w tym roku przetargu na nowy tabor. Spółka planuje w sumie kupić do 2021 roku 120 tramwajów, z których większość ma być dofinansowana ze środków unijnych.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Faktycznie, nie widziałem
Dzięki.
O tym przetargu wcześniej nie słyszałem, ani nawet takich planów zakupowych nie kojarzę. W umowie wieloletniej było oidp 60-80 tramwajów pod koniec tego dziesięciolecia. Szkoda, że są planowane dalsze tramwaje dwukierunkowe.Transport Publiczny pisze:Warszawa: Przetarg na 123 tramwaje już w wakacje?
Annopol w 2019-20. A co jeśli tramwaje przyjadą przed gotowością zajezdni?