Taxi i im podobne
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
Taxi i im podobne
W Warszawie taksówkarze ostatnio zaatakowali samochód kierowcy Ubera. Wg mnie to marketingowa porażka bo sporo przeciętnych Warszawiaków dowiedziało się o tańszej alternatywie dla taksówek.
Bandyckie napady (a za takie uważam oblewanie jakąś substancją samochodów i sugestie oblewania nią pasażerów) raczej nigdy nie będą marketingowym sukcesem, co najwyżej próbą rozładowania frustracji. Faktem jest, że ludzie nie tylko dowiedzieli się o Uberze, ale wielu wręcz zadeklarowało, że po takiej akcji przesiada się doń. Sam nie korzystam (bo w ogóle jeżdżę taksówką najwyżej kilka razy w roku).
W odpowiedzi na post w "Szybkim Pytaniu": viewtopic.php?p=1006338#p1006338
Wiliam
Jeśli w Łodzi jest Uber to nie zastanawiaj się nad taksówką.
Wiliam
Jeśli w Łodzi jest Uber to nie zastanawiaj się nad taksówką.
W życiu bym do tego czegoś nie wsiadł.
Ponieważ?
Ja w Łodzi jeżdżę Green Cabem i raczej sobie chwalę. Za tzw. trzaśnięcie biorą chyba 6 zł, stawka kilometrowa też niska, a jakość przyzwoita (najczęściej toyota corolla lub auris albo skoda octavia lub rapid). Można zamawiać przez ten ogólnopolski numer Sawa Taxi albo przez aplikację Polskiej Sieci Taxi.
Ubera w Łodzi podobno jeszcze nie ma, ale ma być (taksówkarze ponoć już protestują ).
Ubera w Łodzi podobno jeszcze nie ma, ale ma być (taksówkarze ponoć już protestują ).
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ponieważ można się srogo zdziwić.BJ pisze:Ponieważ?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
MichalJ pisze:W życiu bym do tego czegoś nie wsiadł.
Na to samo pewnie wychodzi jakby łapać stopa.BJ pisze:Ponieważ?
W życiu do czegoś takiego nie wsiądę. I szczerze mam nadzieję, że ktoś w końcu skończy z tym procederem.BJ pisze:Jeśli w Łodzi jest Uber to nie zastanawiaj się nad taksówką.
Srogo zdziwić to się można jeżdżąc taksówkami.Glonojad pisze:Ponieważ można się srogo zdziwić.BJ pisze:Ponieważ?
Uberem pewnie też, ale jakoś w Uberze ani w Warszawie, ani w Trójmieście, ani nawet w Azji się nie zdziwiłem. A taksówki mnie srogo zadziwiają prawie zawsze gdy nimi jadę.
reserved pisze:W życiu do czegoś takiego nie wsiądę. I szczerze mam nadzieję, że ktoś w końcu skończy z tym procederem.BJ pisze:Jeśli w Łodzi jest Uber to nie zastanawiaj się nad taksówką.
Warto coś poznać zanim zacznie się wypowiadać. Ewentualnie nie poznawać i się nie wypowiadać.Wiliam pisze:MichalJ pisze:W życiu bym do tego czegoś nie wsiadł.Na to samo pewnie wychodzi jakby łapać stopa.BJ pisze:Ponieważ?
Pomijając, że Uber często wychodzi taniej niż taksówka to bardzo sobie chwalę, że nie muszę nigdzie dzwonić i bawić się z gotówką tylko wszystko robię paroma kliknięciami a pieniądze same schodzą z konta.
No i nawet na moim zadupiu praktycznie zawsze Uber dojeżdża w dosłownie kilka minut. Taksówki poniżej 12-15 nie schodzą.
Po prostu poziom usług w moim odczuciu w Uberze jest wyższy.
A akcje typu obrzucanie aut Ubera gównem tylko utwierdzają mnie w moich przekonaniach.
Ja nie lubię jak mi pieniądze same schodzą z konta.BJ pisze:a pieniądze same schodzą z konta.
Ja wolę poczekać kilka minut dłużej, ale jechać czymś sprawdzonym, legalnym.BJ pisze:No i nawet na moim zadupiu praktycznie zawsze Uber dojeżdża w dosłownie kilka minut. Taksówki poniżej 12-15 nie schodzą.
To że coś nie jest zbytnio ujęte w przepisach nie czyni tego nielegalnym.reserved pisze:Ja wolę poczekać kilka minut dłużej, ale jechać czymś sprawdzonym, legalnym.BJ pisze:No i nawet na moim zadupiu praktycznie zawsze Uber dojeżdża w dosłownie kilka minut. Taksówki poniżej 12-15 nie schodzą.
Od paru tygodni "nawet" podatki zaczęli płacić
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Nie, podatki zaczęli płacić kierowcy Ubera. To co "samo schodzi z konta" nie jest objęte polskimi podatkami.
No i nadal - czemu taxi musi mieć licencje itp., a Uber nie?
Nikomu tego nie życze, ale myślę, że popularność Ubera, blablacara itp. skończy się z pierwszą poważną ofiarą w ludziach.
No i nadal - czemu taxi musi mieć licencje itp., a Uber nie?
Nikomu tego nie życze, ale myślę, że popularność Ubera, blablacara itp. skończy się z pierwszą poważną ofiarą w ludziach.
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM