Rozkłady tramwajowe (sezon 2016/2017/2018)
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Coś się uciąć powinno, bo jadąc z Bródna na Żabę, zarówno 1 jak i 25, wpadam +2 i muszę odstawać. Albo nie mogę korzystać z pełnego zestawu dobrodziejstw, które oferuje priorytet, tylko muszę sztucznie wydłużyć czas przejazdu, żeby na Żabie nie kwitnąć.
Na Bródnie chyba jeszcze jedna minuta spadnie. Na pewno też będą się cięcia na Marymonckiej w związku z nowym priorytetem.
A na koniec mój ulubiony przykład księgowego osiągnięcia części wyniku -27. Wyszło z analiz że trzy minuty na odcinek Niedźwiedzia-Wyścigi zamiast 1-2 należy podzielić 2-1. Więc w zestawieniu mamy jeden odcinek ze zwiększonym czasem przejazdu i trzy ze skróconym (bo na Wyścigach mamy trzy tory). I już 2 minuty z sieci spadły.
A na koniec mój ulubiony przykład księgowego osiągnięcia części wyniku -27. Wyszło z analiz że trzy minuty na odcinek Niedźwiedzia-Wyścigi zamiast 1-2 należy podzielić 2-1. Więc w zestawieniu mamy jeden odcinek ze zwiększonym czasem przejazdu i trzy ze skróconym (bo na Wyścigach mamy trzy tory). I już 2 minuty z sieci spadły.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
O, super, będzie trzeba odstać swoje przy Al. Lotników.
A można się spodziewać poprawy koordynacji 10 i 14 w stronę Woli/Ochoty? W stronę Mokotowa jest 4/4, ale w drugą 1/7. A w DS to aż 3/12. Chyba, że to celowe, dla poprawy zapełnienia 14, żeby jechała jak najdłużej po 10?
Koordynacji nie znam. Niby rozkłady mam już na biurku ale ich analiza pod tym kątem byłaby jednak mocno karkołomna.
Dodano po 1 minucie 55 sekundach:
A właśnie. W ramach przecieków. Z w miarę doniosłych zmian systemowych zauważyłem wcześniejsze rozpoczęcie szczytu popołudniowego i nieco dłuższe kursowanie wieczorem.
Dodano po 1 minucie 55 sekundach:
A właśnie. W ramach przecieków. Z w miarę doniosłych zmian systemowych zauważyłem wcześniejsze rozpoczęcie szczytu popołudniowego i nieco dłuższe kursowanie wieczorem.
A 77 kiedy wraca?
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88
Wcześniejsze niż o 14? A poranny szczyt będzie wydłużony do 9:30-10?pawcio pisze:A właśnie. W ramach przecieków. Z w miarę doniosłych zmian systemowych zauważyłem wcześniejsze rozpoczęcie szczytu popołudniowego i nieco dłuższe kursowanie wieczorem.
Super, czyli dłużej będzie trwał bajzel na torachpawcio pisze: Dodano po 1 minucie 55 sekundach:
Aż tak tego przy robieniu służb nie czułem ale nie wykluczone że trochę też. Ale na pewno nie dalej niż do 8.45-9.00.Georg pisze:Wcześniejsze niż o 14? A poranny szczyt będzie wydłużony do 9:30-10?pawcio pisze:A właśnie. W ramach przecieków. Z w miarę doniosłych zmian systemowych zauważyłem wcześniejsze rozpoczęcie szczytu popołudniowego i nieco dłuższe kursowanie wieczorem.
Lepiej żeby w ogóle nie jeździły, a pensja sama wpadała na konto?Flash8222 pisze:Super, czyli dłużej będzie trwał bajzel na torachpawcio pisze: Dodano po 1 minucie 55 sekundach:
Bajzel na torach jest związany z brakiem koordynacji w rozkładach przez co mamy stada i jadące poł miasta puste tramwaje w szczycie oraz niedopasowaniem popytu do podaży. W poniedziałek miałem 24/35 i w stronę Gocławka z Centrum odjechałem z trzema osobami na pokładzie a była godzina chyba 17:02. Przede mną jechała stara Pesa miała więcej jak połowę miejsc siedzących wolnych. Niedawno na rano miałem 22 i przez Centrum też jechało w szczycie kilkanaście osób.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A jeszcze ludzie od tras i rozkładów w dupie mają ograniczenia infrastrukturalne i z takiej Wspólnej Drogi w kierunku Gocławka potrafi odjeżdżać rozkładowo 41 wozów w ciągu godziny, gdzie światło dla tramwaju zapala się co 90 sekund i trwa jakieś 10 do 12. A przystanek jest pojedynczy.
To i tak przy dobrych wiatrach gdy faza do skrętu w lewo we Wspólną drogę nie zawiesi się na ponad dwie minuty podając zielone w lewo 
To kiedy ten kwiecień i czy pomoże na takie obrazki?

(Druga jedynka, trzecia jedynka i 25.)

(Druga jedynka, trzecia jedynka i 25.)
Na takie obrazki pomóc powinien choć szczegółowo nie sprawdzałem.
Kwiecień już niedługo. Mógłbym podać sporo informacji ale głupio i niepolitycznie abym ja tu zdradzał szczegóły kolejnych objazdów. I tak pewnie trochę wyjdzie już w okolicach weekendu jak motorniczowie zobaczą grafiki.
Kwiecień już niedługo. Mógłbym podać sporo informacji ale głupio i niepolitycznie abym ja tu zdradzał szczegóły kolejnych objazdów. I tak pewnie trochę wyjdzie już w okolicach weekendu jak motorniczowie zobaczą grafiki.