Rozkłady tramwajowe (sezon 2016/2017/2018)
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Pawciu, czy możesz mi powiedzieć, czy rozkłady na sobotę i niedzielę rano będą się różnić, tak jak dotychczas, czy będą ujednolicone? Chodzi o to, co kiedyś tłumaczyłeś, że wzięło się to z pocięcia silnych linii rano z 10 do 20 minut.
Ten układ zostaje. Natomiast chyba zniknie podcinanie linii mocnych na sam koniec wieczoru bo jakoś zjazdy koło 22:30 mi znikły.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Dziękuję za odpowiedź.
Osa podał zakres zmian trasowych to mogę ruszyć z opisem zmian obsługowych. Na początek tabor małogabarytowy.
Woli ostanie się 7 solówek. W DP wszystkie spotkamy na 27 w weekendy tylko 3 a 4 będą wciąż się kręcić na 31.
Praga wykaże w rozkładzie 9 szczeniaczków. W DP 7 będzie na 6 a dwa na 13. W weekendy 2 sztuki przeniosą się z 6 na 13. Nadwyżkowe będzie można spotkać w DP na 6 i 13, w weekendy na 18.
Mokotów wykaże 14 szczeniaczków. W DP 8 będzie na 14, 4 na 13 i 2 na 27. W weekendy 3 sztuki z 14 i dwie z 13 przeniosą się na 18. P nadwyżkowych jeszcze nic nie wiem.
Żoliborz zostanie z czterema solówkami które cały tydzień będą do spotkania na 6.
Nie będzie już solówek na 31 w DP zaś dodatki na 6 będą na składy.
Woli ostanie się 7 solówek. W DP wszystkie spotkamy na 27 w weekendy tylko 3 a 4 będą wciąż się kręcić na 31.
Praga wykaże w rozkładzie 9 szczeniaczków. W DP 7 będzie na 6 a dwa na 13. W weekendy 2 sztuki przeniosą się z 6 na 13. Nadwyżkowe będzie można spotkać w DP na 6 i 13, w weekendy na 18.
Mokotów wykaże 14 szczeniaczków. W DP 8 będzie na 14, 4 na 13 i 2 na 27. W weekendy 3 sztuki z 14 i dwie z 13 przeniosą się na 18. P nadwyżkowych jeszcze nic nie wiem.
Żoliborz zostanie z czterema solówkami które cały tydzień będą do spotkania na 6.
Nie będzie już solówek na 31 w DP zaś dodatki na 6 będą na składy.
Czyli w ramach dopisywania kolejnym brygadom niskiej podłogi to ubędzie kursów niskopodłogowych na 6 i 27?
Z 27 zatem znika Praga i Żoliborz? 
Czy to oznacza koniec "mniejszym częściej"?pawcio pisze:W DP 8 będzie na 14
No raczej tak skoro za Bankowym będzie nakładka.
Mniejszym częściej nie miało szansy się utrzymać. Ale ma wrócić. Póki co 14 rozszerzy godziny kursowania.
Znaczy - pierwszym powszednim dniem obowiązywania zmian 'od kwietnia' będzie 4 maja?
Tak. Co więcej pierwszym dniem pełnego obowiązywania rozkładów od kwietnia będzie 03.05 bo sobota-niedziela będą specjalne rozkłady linii nakładkowych a w poniedziałek będą zasilenia długoweekendowe. Ale od kwietnia wejdzie jakieś 90% rozkładów w formie docelowej.
A co solówki i szczeniaki z 28 znikają?
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
Znikają.
Ja wciąż czekam na wielką rewolucję rozkładów gdzie linia 3 będzie tak samo silna niczym 9 czy 17/33, a linia 6 będzie tylko do godzin wieczornych kursować. Od razu zaznaczam, że nie wiem jak wygląda frekwencja linii 6 rano.
Ktoś się pytał o wysoką podłogę w weekendy. Będzie 14 sztuk na sieci. 11 solówek i trzy składy z Woli. Solówki opisałem wyżej, składy będą na 9 i 28 (2 sztuki).
Już nie wiele brakuje, żeby w DŚ była wyłącznie niska podłoga.