Nie, zadaj pytanie we właściwym temacie to dostaniesz odpowiedź. A na skróconych czasach przejazdu pozostałych linii też może uda się coś przyoszczędzić, choć przyznaję, że nie sprawdzałem tego jeszcze.ARTUR P pisze:Swoją drogą kto obsłuży Z62 - Mobilis?
Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
Nie ma zakazu jechania autobusem przez progi/wyniesienia. Jest tylko zakaz budowy progów na ulicach z ruchem autobusów. Reszta to jest zwyczaj i tradycja.
Właśnie zniknęło czerwone rondo.Emyl pisze:Zwłaszcza, że z okazji dość częstych stłuczek i obstrukcji innego rodzaju występujących na "czerwonym rondzie" autobusy pojawiają się na Barkocińskiej dość często.
Ale za to od dzisiaj już działa rondo przy Witebskiej.
Widać też już zarysy przystanków Witebska dla wysiadających/wsiadających, zbudowany też już został jednokierunkowy przystanek Lusińska. Natomiast jeszcze na mało zaawansowanym poziomie jest budowa zawrotki przed Pratulińską. 
-
michael112
W kontekście likwidacji 740: Pomyślał ktoś w ZTM o Tarnogórskiej i Tużyckiej?
Pomyślał:
Zawiesza się funkcjonowanie przystanków:
KOŚCIELISKA 04
KRZESIWA 02
DIAMENTOWA 02
Od 4 maja Tarnogórska ma być nieprzejezdna przez ok. miesiąc.michael112 pisze:W kontekście likwidacji 740: Pomyślał ktoś w ZTM o Tarnogórskiej i Tużyckiej?

A może później posłać tam wybrane kursy 199? 
Oferowanie mieszkańcom Warszawy (7km od Pałacu Kultury, dwa razy bliżej niż Nowodwory...) komunikacji w postaci podmiejskiego autobusu w jedną stronę co dwie godziny to jest kpina z ludzi. Lepiej jest nie udawać.
-
michael112
No akurat nie o tego typu "pomyślenie" mi chodziłoMichalJ pisze:Pomyślał:Zawiesza się funkcjonowanie przystanków:
KOŚCIELISKA 04
KRZESIWA 02
DIAMENTOWA 02
rozumiem, ale mam nadzieję, że nie zostanie to wykorzystane jako okazja, aby zapomnieć o tym rejonie.florekf pisze:Od 4 maja Tarnogórska ma być nieprzejezdna przez ok. miesiąc.
Podobnie jak @ashir, skłaniałbym się ku 199, pytanie czy ograniczenie się do wybranych kursów, i tym samym kierowanie tam autobusu raz na godzinę czy dwie jest dobrym rozwiązaniem, i ile by kosztowało puszczenie tam całego 199.
Właściwie żadnego.