Taxi i im podobne
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
JA ostatni raz korzystalem w poniedzialek. Za przejazd od siebie z Anina do hotelu Victoria o 1 w nocy zaplacilem 36 zl. Samochod z gornej polki,siedzenia w skorze, czysty, jak nowy, mial z tylu nawet lodowke z zimnymi napojami, kierowca spytal czy reflektuje na puszke zimnej coli. Mial tez cukierki. Za taka sama trase taxi o tej porze zaplacilbym jakies 120 zl . Bez poczestunku 
Pitu, pitu. Taksówka jest droższa, ale nieznacznie..
Tak? Po 22 ode mnie do centrum to ZAWSZE powyzej 100 zl. Czyli TRZY razy tyle. To nieznacznie?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Uber nie ma drugiej taryfy. Jeżeli nie odpalą cen dynamicznych to są znacznie tańsi niż nocna bądź niedzielna taksówka.Pawel_ pisze:Pitu, pitu. Taksówka jest droższa, ale nieznacznie..
Wczoraj znajoma jechala do mnie z Kobylki uberem zaplacila 27,26 zl, dzis za taka sama trase 30,44 , i o czym my mowimy w ogole ...
Uberem jeżdżę dość rzadko, ale jednak doświadczenia mam różne i średnio pozytywne: jeden raz pan podjechał od drugiej strony Zachodniego i jeszcze miał pretensje, dzisiaj jeden ucieszył się, że zamówiłem krótki kurs, bo w sumie to musi do łazienki i zastanawia, gdzie by się tu zatrzymać, ale żebym się nie przejmował, bo jeszcze mnie zawiezie, jeszcze innym razem inny kierowca tłumaczył się przez telefon swojej chyba dość młodej córce, czemu znowu nie ma go na śniadaniu w domu... Do aut w uberze też mam średnie szczęście - zwykle jakieś skody albo dacie.
Tak w ogóle w Szwecji i Finlandii zaczynają się procesy kierowców ubera, firma umywa ręce (chociaż w Szwecji zamknęli Uberpopa).
Tak w ogóle w Szwecji i Finlandii zaczynają się procesy kierowców ubera, firma umywa ręce (chociaż w Szwecji zamknęli Uberpopa).
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Taksówkarz zbiegł z miejsca kolizji - Kocurze, skoro tak bronisz taryfiarzy to wytłumacz mi powyższe zdarzenie, proszę. 
Bo w samochodzie jadącym przed taksówkarzem był kierowca Ubera który wiózł kogoś. Tak więc taksówkarz postanowił dokonać obywatelskiego zatrzymania i wjechał w ten samochód a następnie zaczął gonić uciekającego kierowcę Ubera, problem w tym że ten drugi nie uciekał 
Rzeczywiście, zachowanie taksówkarza to granda, ale ja bym jednak wolał, żeby w temacie dyskutowano merytorycznie. Jeżeli macie do kogokolwiek personalne pytanie (a właściwie: zarzut), które nie tyczy się kwestii tutaj omawianej, to zróbcie to z łaski swojej przez prywatną wiadomość, bo nie będzie mi się chciało was potem karać za kłótnię (a podejrzewam, że tylko do niej może w tym przypadku dojść) punktami 
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Od dzisiaj twoja ziomalka będzie musiała doliczyć dwie dyszki. Uberzy zaczynają zdawać sobie sprawę, że za takie grosze nie da się godnie żyć i zażyczyli sobie wprowadzenia stref?rhemek pisze:Wczoraj znajoma jechala do mnie z Kobylki uberem zaplacila 27,26 zl, dzis za taka sama trase 30,44 , i o czym my mowimy w ogole ...
Hmm.. Szkoda, że nie byłeś taki cwany, jak Uber zapierdzielał Emilii Plater na wstecznym, doszło do nieszczęścia, pasażerka została ranna, a pomocy udzielał taksówkarz-ratownik Ele Taxi.Domas pisze:Taksówkarz zbiegł z miejsca kolizji - Kocurze, skoro tak bronisz taryfiarzy to wytłumacz mi powyższe zdarzenie, proszę.
To dlaczego nigdzie o tym nie było, hę?
Było, ale w bardziej poważnych mediach. TVN się do takich nie zalicza. No i, kurde, nie widzę identyfikatora, więc taki marny sobie ten taksówkarz. Korporacja też taka sobie marna. 
Pawel_ pisze: Od dzisiaj twoja ziomalka będzie musiała doliczyć dwie dyszki. Uberzy zaczynają zdawać sobie sprawę, że za takie grosze nie da się godnie żyć i zażyczyli sobie wprowadzenia stref?![]()
Wyjazd dopiero za czarną kreskę powoduje naliczenie opłaty 10zł za wyjazd poza aglomerację, za czerwoną 20:
http://uber-info.pl/wp-content/uploads/ ... .05-PM.png
I to tylko gdy się wyjeżdża ze strefy o czerwonym tle. I do kursów w stronę centrum nie będą doliczane opłaty.
Nijak się to ma do podwajania stawek jeszcze na terenie Warszawy, jak to u korporacji. Myślę, że w dowolnym punkcie na tej mapie wychodzi taniej.
Czyli wbrew zyczeniom Pawla ode mnie i do mnie cena zostanie taka sama. I z tego wynika ze to nie sa zadne strefy, tylko chodzi o to zeby kierowcy z centrum nie odmawiali kursow dalej za miasto.