Przy okazji odcinając zdecydowaną większość pasażerów z Marek którzy korzystają z obecnego 732 od miejsc które są teraz z ich punktu widzenia najbardziej istotne (generują największy ruch pasażerski) czyli CH Targówek oraz ul. Kondratowicza (szkoły, szpital, etc.).Domas pisze:Moim zdaniem wydłużenie 132 do Pustelnika nie jest złym pomysłem, jednak z jednym zastrzeżeniem: zakładając dotychczasową częstotliwość*, czyli 10/30/30 skróciłbym w szczycie co drugi kurs do Grodziska, (...)
132 jadące TT jako dojazd do metra może jest dobre dla mieszkańców Derbów, z punktu widzenia Marek to trasa zupełnie pomijająca to co w założeniach 732 obecnie zapewnia.
Dodano po 3 minutach 3 sekundach:
I dlatego rozumiem że wiele osób które znam specjalnie rano pomija kursy tylko do Dw. Wileńskiego.Emyl pisze:Zwłaszcza że pakiet marecki już teraz ma sporo kursów skróconych do Wileńskiego, a nie zauważyłem, żeby pasażerowie masowo popełniali samobójstwa wysiadłwszy na Targowej pod PKP.
W ostatnią niedzielę odwoziłem późnym wieczorem rodziców na Dw. Wschodni. Ani jednego sensownego kursu z Marek aby dojechać na pociąg, wszystko skrócone do Dw. Wileńskiego. Super komunikacja, nic tylko korzystać.