Mam poważne obawy o wszystkie autobusy w al. Prymasa Tysiąclecia - przewiduję, że będzie tu największy korek, jak kierowcy zorientują się, że po zamknięciu Górczewskiej stoi Połczyńska - Kasprzaka/Wolska (o Obozowej nawet nie wspominam). Kto żyw i komu w miarę blisko, skręci z Lazurowej w S8 właśnie do al. Prymasa Tysiąclecia. Uważam, że i tutaj powinno się wyznaczyć buspas od Lasu na Kole do ronda Zesłańców Syberyjskich.
Co do tras 167/184. Cieszę, że wreszcie ZTM zdecydował się na tę zmianę. Zgadzam się, że słabe będzie pozbawienie pasażerów dojazdu do Grójeckiej (takie głosy padały podczas konsultacji niedoszłych dotąd zmian na dalekiej Chomiczówce!). Jednocześnie uważam, że połączenie Bemowa i Koła z Dworcem Zachodnim byłoby wskazane. Dlatego moim zdaniem nowe 184 powinno jeździć: al. Prymasa Tysiąclecia - Dw. Zachodni - Grzymały - Grójecka - Banacha, ale chyba już nie na Szczęśliwice. Osobiście wznowiłbym pętlę uliczną Rakowiec i tam też zakrańcował linię 188. A ze Szczęśliwic do Dw. Zachodniego zrobić przejazd linią 154.
Błędem jest jej utrzymanie na Woli i Bemowie. Zemści się na ZTM-ie utrzymanie 520 i E-2 na zawrotce Górczewska/Płocka. Po otwarciu metra ludzie nie dadzą tych linii zabrać. Choć sama zawrotka jest bardzo dobrym pomysłem, ale powinna tam dojeżdżać linia 190 albo jak proponowałem w blogu - 151:
http://autobusczerwony.blox.pl/2016/10/ ... -Woli.html