Ten merytoryczny argument mnie przekonał!gfedorynski pisze:Ta, jasne.Cały wschód jeździ busami spod PKiNu
Komunikacja w trakcie budowy M2 (część zachodnia)
Moderator: Wiliam
Wschod jezdzi autobusami spod wschodniego.
- fik
- Naczelne Chamidło
Oczywiście jesteś w stanie podać liczbę kursów na dobę do Lublina, Białegostoku, Suwałk, Białej Podlaskiej, Hrubieszowa czy Zamościa? W sumie wystarczyłby mi sam Hrubieszów nawet 
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Tak, przepraszam, za duży skrót myślowy. Chodziło mi o połączenie z tego samego przystanku w kierunku zachodnim - obecnie jest 172+154. Wg propozycji 184 odjeżdżałoby z przystanku w kier. północnym, różnym od 172.MichalJ pisze:Nie rozumiem. "Bitwy z Zachodnim"? Wg powyższej propozycji 184 łączy przystanek BW20R z Zachodnim, a na przystanku Szczęśliwicka jest 154 jak było.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Skoro Dworzec Zachodni odgrywa rzekomo tak marginalną rolę, a 184 odjeżdża stąd puste, to po co odginać do tego dworca trasę tramwajową i planować dla niej kosztowny tunel? Trzeba jak najszybciej poinformować dzielących pieniądze, jakie marnotrawstwo grozi nam wszystkim.
- Thompson04
Wczoraj na spotkaniu był dostępny aktualny projekt organizacji ruchu, który oczywiście może się jeszcze trochę zmienić.
https://youtu.be/Mt3ifxa-vlk
Chyba bardziej pasowałby do kategorii Metro i Kolej ale nie znalazłem tam dedykowanego wątku dla budowy odcinka 3+3, ale tutaj są choćby nowe lokalizacje przystanków na Górczewskiej
https://youtu.be/Mt3ifxa-vlk
Chyba bardziej pasowałby do kategorii Metro i Kolej ale nie znalazłem tam dedykowanego wątku dla budowy odcinka 3+3, ale tutaj są choćby nowe lokalizacje przystanków na Górczewskiej
Tylko od której strony? Ochota jadąca na zachód ma po drodze. Poza tym to głównie Fik tak twierdzi, ja i z tego co widzę pozostali jesteśmy ostrożniejsi ze skreślaniem DwZ.Skoro Dworzec Zachodni odgrywa rzekomo tak marginalną rolę, a 184 odjeżdża stąd puste, to po co odginać do tego dworca trasę tramwajową i planować dla niej kosztowny tunel? Trzeba jak najszybciej poinformować dzielących pieniądze, jakie marnotrawstwo grozi nam wszystkim.
- fik
- Naczelne Chamidło
No więc właśnie to jest dobra inwestycja, bo umożliwia obsłużenie dworca bez znaczącego wydłużenia podróży międzydzielnicowej.osa pisze:Skoro Dworzec Zachodni odgrywa rzekomo tak marginalną rolę, a 184 odjeżdża stąd puste, to po co odginać do tego dworca trasę tramwajową i planować dla niej kosztowny tunel? Trzeba jak najszybciej poinformować dzielących pieniądze, jakie marnotrawstwo grozi nam wszystkim.
Mimo wszystko obstawiam lokalne PKSy, zwłaszcza PKS Grójec - co już było sugerowane.KwZ pisze:Oczywiście pytanie o pasażerów wsiadających do 184 na Zachodnim uważam za nierozwiązane. Oprócz kolei aglomeracyjnej ich źródłem może być kolej miejska? 182? (...)
Oprócz zagwostki kto wsiada w 184 można się jeszcze zapytać: kto wysiada?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Może dla nich lepsze byłoby ominięcie kotła na Woli i przekierowanie 184 na dawną trasę 106 Młociny - Pralka? Dźwigowa nie jest już permanentnym korkiem oidp.
Ale to jest w końcu kogo zabierać z tego dworca czy nie?fik pisze:No więc właśnie to jest dobra inwestycja, bo umożliwia obsłużenie dworca bez znaczącego wydłużenia podróży międzydzielnicowej.osa pisze:Skoro Dworzec Zachodni odgrywa rzekomo tak marginalną rolę, a 184 odjeżdża stąd puste, to po co odginać do tego dworca trasę tramwajową i planować dla niej kosztowny tunel? Trzeba jak najszybciej poinformować dzielących pieniądze, jakie marnotrawstwo grozi nam wszystkim.
O, było i nie ma. Ale ja swoje przeczytałem, ciekawe, czy PT moderacja też...
- fik
- Naczelne Chamidło
No więc po raz ostatni:osa pisze:Ale to jest w końcu kogo zabierać z tego dworca czy nie?fik pisze:
No więc właśnie to jest dobra inwestycja, bo umożliwia obsłużenie dworca bez znaczącego wydłużenia podróży międzydzielnicowej.
- linią 184 nie ma, bo jest to potok, który a) jest znacząco mniejszy od potoku międzydzielnicowego, co udowadnia obecna frekwencja w 184 w porównaniu do 167, b) jest to potok, który dysponuje znaczącą liczbą połączeń alternatywnych, np. 154 i 523.
- generalnie jest, co udowadnia frekwencja chociażby w tym 523 i to po to ma istnieć linia tramwajowa. Jak już powstanie, to połączenie obecnie realizowane przez 167 będzie można bez szkody, którą obecnie powoduje przetrasowanie 184 przez Zachodni realizować tramwajem.
Kto tego nie rozumie, jest skrajnym idiotą.