Szybkie pytanie
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Takie coś, jak na każdej pętli tramwajowej, tylko większe, bo pociąg tak łatwo nie skręca.Łukasz pisze:Ha, tez o to pytałem kiedyś - to takie coś ze "obkranżasz" pół dzielnicy i pociąg jest już w dobro stronę.Nordyk110 pisze: A co to jest wianek?
Odwracanie pociągu tak jak kiedyś parowozu?
W Warszawie wianki są dwa.
Na zestawieniach również wagon 8 jedzie jako pierwszy to ja nie wiem w czym problem?Emyl pisze:Zapamiętam! Zobaczymy co będzie jak będę wracał. Ale ogólnie propsy za to że wreszcie wifi ogarnęli z fajnym logowaniemfik pisze:Spieszę donieść, że wszystko jest w najlepszym porządku, w kierunku Lublina wszystkie IC mają planowo 8 wagon z przodu.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
A, bo nie napisałem o najważniejszym - w końcu pytałem o to na infolinii i usłyszałem, że w zestawieniach jest 8 na końcu, ale "niekoniecznie we wszystkich pociągach". Może miła pani zrozumiała, że chodzi mi o odwrotny kierunek.
Generalnie ze wszystkich oficjalnych kanałów komunikowania się z dowolnym usługodawcą infolinia jest najgorszym.
Kojarzycie takie opowiadanie polskiego autora fantasy, w którym jeździł pociąg widmo z trumną Piłsudskiego? Jakiś Pilipiuk? Nie pamiętam, w którym to zbiorze opowiadań.
Dzięki!
Dzięki!
Z pewnością Andrzej Pilipiuk. Internet podpowiada zbiór opowiadań "Czerwona gorączka", a tytuł samego opowiadania to "Wujaszek Igor".
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Uwielbiam takie nic nie wnoszące generalizacje rodem z oddziału geriatrycznego.MichalJ pisze:Generalnie ze wszystkich oficjalnych kanałów komunikowania się z dowolnym usługodawcą infolinia jest najgorszym.
Dodano po 1 minucie 33 sekundach:
Nie! Jest takie coś, że można zamiast tego zalogować się np. przy pomocy fejsa i korzystać bez przerwfik pisze:A trzeba, jak we Flirtach, co 15 minut się logować jako gość?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Poza tym, że to prawda. No i może trochę kulturalniej?Emyl pisze:Uwielbiam takie nic nie wnoszące generalizacje rodem z oddziału geriatrycznego.MichalJ pisze:Generalnie ze wszystkich oficjalnych kanałów komunikowania się z dowolnym usługodawcą infolinia jest najgorszym.
-
Stary Pingwin
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Jeśli ktoś się czuje obrażony, to znaczy że chyba ma jakiś problem. Nikomu nie zarzucam bycia geriatrykiem, a jedynie wyrażam sprzeciw wobec posługiwania się niemerytorycznymi stereotypami. Jest różnica. Szczególnie od forumowiczów ze stażem niemal 15 tysięcy postów oczekiwałbym umiejętności wystrzegania się takich stwierdzeń. Bez względu na ich wiek.
Mówię z wieloletnim doświadczeniem - infolinia jest przeciętnie najgorszym źródłem informacji. I nie zmienię tego zdania tylko dlatego, że ktoś 30 lat młodszy uważa inaczej.
Oczekiwałbym, żebyś się nie czepiał, jak oznajmiam swoją OPINIĘ o infoliniach.
Pracujesz w jakiejś, że się tak wzbudziłeś?
Przy tym czepiasz się całkowicie bzdurnie - z jakiej racji negatywna opinia o infoliniach ci się kojarzy ze starczą demencją?
Pracujesz w jakiejś, że się tak wzbudziłeś?
Przy tym czepiasz się całkowicie bzdurnie - z jakiej racji negatywna opinia o infoliniach ci się kojarzy ze starczą demencją?