Piłka kopana we wszystkich odsłonach

Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 03 lis 2016, 10:06

Po raz pierwszy byłem szczęśliwy że mi kupon nie wszedł ;) Taka ironia losu - na stulecie klubu grasz kapitalny mecz z obrońcą trofeum, drużyną z absolutnego światowego topu, ze stanu 0-2 doprowadzasz do 3-2, finalnie wyrywasz im punkt (choć była szansa na pełną pulę), a to wszytko przy pustych trybunach...
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...

rudy

Post autor: rudy » 10 lis 2016, 17:01

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 11 lis 2016, 19:57

Armenia wygrała z Czarnogórą :shock:

Awatar użytkownika
Nordyk110

Post autor: Nordyk110 » 12 lis 2016, 8:30

Polacy we wczorajszym meczu wyglądali jak Bayern za czasów Guardioli.
Większość czasu nudno, przy piłce i w ataku piłki w poprzek boiska, a czasem wycofanie do bramkarza.
A i gole strzela Lewandowski. :-D
A druga drużyna bardzo mocno przestraszona.
Rumuni mnie strasznie rozczarowali, tak słabego przeciwnika to nie mieliśmy już bardzo dawno.
Przegubowce ,to sól tej ziemi .

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 12 lis 2016, 9:46

Rumuni zagrali to co zawsze. Na Armenię to wystarcza na Francję nie. Widać nam bliżej do Francji. A inna rzecz że takiej dyscypliny taktycznej nie widziałem w wykonaniu Polaków od... nigdy?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Wiliam

Post autor: Wiliam » 12 lis 2016, 15:31

Ustawienie też wyciągnęło z naszych to co najlepsze. Zieliński miał więcej dowolności, Grosicki trochę mniej musiał zasuwać z tyłu, no i przykryło się średnią formę Krychowiaka. Milik może wcale szybko nie wrócić do pierwszego składu jak będzie zdrowy. A przynajmniej mocno bym się nad tym zastanowił.
Obrazek

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 12 lis 2016, 15:51

Przede wszystkim trójka środkowych pomocników zdjęła z Krychowiaka obowiązek kreatywnego rozgrywania z czym będąc pod formą miał szczególny problem a jednocześnie mając obok Zielińskiego jeszcze jednego bardziej defensywnego partnera nie musiał wszystkich się łatać sam.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 13 lis 2016, 1:43

A ja do Krychowiaka bym się jednak przyczepił. Na tyle, że zacząłbym rozważać, do sprawdzenia w sparingach, ustawienie z innym człowiekiem w roli półkreatywnego przecinaka. Krychowiak nie dał nic w grze do przodu, a w odbiorach czy przerywaniu akcji był najsłabszy. Mączyński po wejściu z ławki wprowadził więcej spokoju. Krychowiak to kapitalny piłkarz, ale musi grać. A w PSG nie gra, co bardzo się przekłada na reprezentację. W poprzednich latach, zwłaszcza za Wójcika i ciut później, kibic się cieszył, że taki na przykład Trzeciak grywa ogony w Osasunie Pampeluna. I kibic oczekiwał od Trzeciaka formy, co było zdecydowanie myśleniem życzeniowym, bo gdyby Trzeciak był w formie, to by w Osasunie grał pierwsze skrzypce, a nie ogony. I mniej więcej to mi się skojarzyło z Krychowiakiem. Gryzący trawę i ograny Mączyński moim zdaniem ma więcej do zaoferowania niż Grzesiek grający rzadko. O Góralskim nawet nie wspominam. Mam wrażenie, że Krychowiak z Rumunią zrobił mniej niż Kopczyński z Realem. A Kopczyński to jest ogórek, którego pokochał Hasi a Magiera gościa wychowywał, więc Kopa ma fory.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 13 lis 2016, 8:26

Jasne że Krychowiak w optymalnej formie nie jest. Ale to ustawienie pozwoliło wydobyć z niego maksimum tego co może pokazać teraz całkiem nieźle chowając to co zgubił razem z formą. I nie jestem przekonany czy Mączyński byłby lepszy z Linettym. To chyba jeszcze nie ta półka doświadczenia i cwaniactwa. Krychowiak to gość który mając piłkę ciągnie swoje nogi dwa metry za sobą żeby przeciwnik zawsze zdążył je sfaulować.

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 19 lis 2016, 1:36

Nie spodziewałem się tak bezzębnej Jagi. Legia sprawiała wrażenie, jakby wygrali bez większego wysiłku. W internetach piszą, że za 9 m-cy Probierzowi należy się 4000 zł "gwałcikowego", bo tak został przez Legię Magiery potraktowany ;)
Vadis nie przestaje mnie zadziwiać - ten gość to absolutny kosmita jak na naszą E-klapę - przegląd pola, precyzja podania, wreszcie strzał. Z Radoviciem mogą Legię zaciągnąć daleko ;)

michał1984

Post autor: michał1984 » 27 lis 2016, 18:12

Z naszego podwórka Legia po 10 minutach prowadzi już 3:0 chyba jakiś rekordzik ligi :D
Biedny moderator jak nie może sobie poradzić zamyka kolejne tematy.Brawo :)

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 28 lis 2016, 10:21

Gwoli ścisłości, to po 7 ;) Rado strzelił najszybszą w tym sezonie bramkę (23 sekunda) - asystował Odjidja, jak zwykle. Pisałem już o tym dwa posty wyżej ;)

Awatar użytkownika
No Limit Biker

Post autor: No Limit Biker » 28 lis 2016, 11:55

Skoro Probierz w zeszłej kolejce dostał 4tyś gwałcikowego to co powinien dostać trener Rumak ;)

A tak z innych boisk ktoś zwrócił uwagę na szalony przebieg meczu Swansea - Crystal Palace, zakładam że część bukmacherów posiwiała :)
Droit au but!!
No Limit Bikers 4L!!

Awatar użytkownika
Wiliam

Post autor: Wiliam » 07 gru 2016, 22:57

Czo ta Legia?
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 07 gru 2016, 23:15

W życiu bym nie pomyślał po pierwszym meczu w LM, że nastąpi aż taka odmiana zespołu. Magiera poukładał klocki na nowo i, o dziwo, pasują. Obrazek meczu to dla mnie Radović wymuszający faul we WŁASNYM polu karnym, bo tam był i bronił. Vadis po raz kolejny odleciał w kosmos - jak uspokajał grę w końcówce, dał się sfaulować Carvalho na drugą żółtą kartkę - mistrzostwo! Tylko ten Kuchy:/

Byłem na Ł3 i było warto każdej z 240 złotówek wydanych na bilet!

ODPOWIEDZ