Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Ajenci - dyskusje, komentarze, nowości
Wystarczy spojrzeć na większość postów użytkownika Michalk001... - same pretensje, narzekania, niezadowolenia... Mam nadzieję, że w życiu codziennym już taki marudny nie jest 
185 - najlepsza linia w mieście!
-
Michalk001
Nie martw się, wogóle nie jestem marudny. Ale co ja na to poradzę że Solaris projektuje pojazdy tylko pod kierowców? Po prostu Solarisem się nie jeździ dobrze z punktu widzenia pasażera. Wsiadając chcę żeby nie było rzeczy uprzykrzających podróż jak przeraźliwy sygnał drzwi, ich trzaskanie czy głośne wibrujące silniki. Nie wspominając o tych nieszczęsnych hamulcach. Chcę jechać cicho, płynnie i przyjemnie. Gdyby Solaris był dobrym producentem, to na swojej stronie internetowej powinien zrobić ankietę co nie podoba się pasażerom jak i kierowcom. I stopniowo poprawić wady. Porównajmy to do Ikarusa, wiadomo że ich czas minął - ale szczególnie w latach '90 poprawiono wszystkie wady pojazdu - zniknęły stare hałaśliwe okna, zastosowano cichsze silniki D10, poprawiono oświetlenie wewnętrzne jak i zastosowano lepsze laminaty. I dzięki temu seria 57xx była super. Jedyne co mi się teraz podoba w Solarisie to te nówki z Arrivy. Ten Cummins jest genialny - cichy, z dużą kulturą pracy i właśnie taka powinna być jazda współczesnym autobusem - mam nadzieję że w U12 już nigdy nie zamówi się Dafa. Ale są też kwiatki - wczoraj pierwszy raz jechałem 92xx - a konkretnie 9217 - i trzeszczał jak Scania. Może to wyjątek, bo co by nie mówić o Solarisie to jednak spasowanie wnętrza ma na wysokim poziomie.5556 pisze:Wystarczy spojrzeć na większość postów użytkownika Michalk001... - same pretensje, narzekania, niezadowolenia... Mam nadzieję, że w życiu codziennym już taki marudny nie jest
Jeżeli ktoś chce DAFa, to Solaris nie ma nic do gadania, więc jaka w tym wina producenta autobusu? Nikt nikomu na siłę Cumminsa nie będzie wciskać. Sygnał drzwi to też wymóg klienta, można to sobie wyregulować, albo zmienić sam sygnał. Skoro przy odbiorach nikt tego nie zrobił, to jest ok i Solaris nie ma prawa przy tym grzebać, skoro ktoś to zatwierdził. Tak samo przy trzaskających drzwiach - też kwestia regulacji. Pomijając fakt, że można sobie zamówić inne. Hamulce pewnie są takie same, jak w setkach czy tysiącach innych wozów, ale to bardziej pytanie do prowadzących te autobusy.
Ok, ale mów za siebie, bo mi np. najwygodniej się jeździ Solarisem.Michalk001 pisze: Po prostu Solarisem się nie jeździ dobrze z punktu widzenia pasażera.
Mała ciekawostka.
Po zakupie biletu w autobusie Arrivy na wyciągu bankowym pojawia się m.in. następujący opis transakcji (cyfry pomijam): "BILETOMAT ARRI GRODZISK MAZ".
Czyżby biletomat był przełożony z wozów PKSu a dane zostały wprowadzone nie do końca prawidłowo?
Po zakupie biletu w autobusie Arrivy na wyciągu bankowym pojawia się m.in. następujący opis transakcji (cyfry pomijam): "BILETOMAT ARRI GRODZISK MAZ".
Czyżby biletomat był przełożony z wozów PKSu a dane zostały wprowadzone nie do końca prawidłowo?
Przecież żaden pojazd Grodzia jeżdżący na zlecenie ZTM nie ma i nigdy nie miał biletomatu. 
1000 pisze:Mała ciekawostka.
To proste - w Arrivach są biletomaty Mery, a ta ma siedzibę w Grodzisku Maz.
Producent biletomatów? Na wyciągach bankowych? Nie przeczę, może tak jest, ale jest to b. dziwne. I dlaczego akurat "Grodzisk Maz", a nie "Mera"?
PS. To mniej więcej tak, jak robić zakupy przez internet, a na wyciągu umieścić info dot. producenta komputera czy laptopa czy komórki...
PS. To mniej więcej tak, jak robić zakupy przez internet, a na wyciągu umieścić info dot. producenta komputera czy laptopa czy komórki...
Możliwe, że dowóz pracowników.
-
Michalk001
A nie czasami w Błoniu? Nawet na biletomacie jest znak firmowy i napis Mera Błonie.busdriver pisze:1000 pisze:Mała ciekawostka.
Jeśli to było ok. 3:47 to nasza extrówkaEmyl pisze:O, drugą noc z rzędu widzę na Żeraniu Arrivę. Nocujące 516?
w DP są dwie: 3:15 i 3:50
w DS dochodzi trzecia, o 4:15
Michalk001 pisze:A nie czasami w Błoniu? Nawet na biletomacie jest znak firmowy i napis Mera Błonie.busdriver pisze:
Jesli mnie pamięć nie myli to Mera Błonie robiła parkometry, ale upadła chyba w 2002 roku. Ponieważ jesteś chyba Michale mało guglujący, to zapodam linka: http://mera.org.pl/siec-biletomatow