Nie rusza cię ewentualne jeżdżeniem taborem od nieistniejącego producenta? A co z egzekwowaniem gwarancji itd.?MisiekK pisze:Jakoś mnie to nie rusza....grzegorz pisze:Mając tyle ich taboru trudno ze spokojem słuchać, że
http://biznes.onet.pl/wiadomosci/transp ... ahn/vjbrem
co może skończyć się wielkimi karami i... firma może nawet stanąć nad przepaścią.
Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
A mnie rusza. Bo Pesa to w miare porządne pojazdy polskiej produkcji. Dla pasażerów nawet bardzo porządne. Chyba niektórzy wolą jezdzić i wspierać niemiecką gospodarkę, bo wszystko co polskie jest "be".
Nie rozumiem tej internetowej nagonki na Pesę, to jakaś paranoja.
Dla pasażera może i super, ale dla zaplecza to jest kompletna porażka.konri pisze:A mnie rusza. Bo Pesa to w miare porządne pojazdy polskiej produkcji. Dla pasażerów nawet bardzo porządne. Chyba niektórzy wolą jezdzić i wspierać niemiecką gospodarkę, bo wszystko co polskie jest "be".
Bardzo możliwe, ale chyba da się tak zapisać SIWZ, żeby uzyskać oczekiwane warunki serwisu, poziom sprawności itp.Domas pisze:Dla pasażera może i super, ale dla zaplecza to jest kompletna porażka.
W ogóle co jest dla zaplecza takim problemem? Ogólna awaryjność?
Jakbyś korzystał z tych produktów z pozycji motorniczego czy zaplecza to bardzo szybko zmieniłbyś zdanie. Pesie jeszcze daleko do jakości produktów takich firm jak Bombardier, Stadler, Alstom czy Skoda.konri pisze:A mnie rusza. Bo Pesa to w miare porządne pojazdy polskiej produkcji. Dla pasażerów nawet bardzo porządne. Chyba niektórzy wolą jezdzić i wspierać niemiecką gospodarkę, bo wszystko co polskie jest "be".
A tutaj wyjaśnienie sytuacji Pesy odnośnie Linków dla DB
Takie wozy nam nie „grożą” w Warszawie. Jeszcze pewnie długo.Flash8222 pisze:Pesie jeszcze daleko do jakości produktów takich firm jak Bombardier, Stadler
Znaczy Konstal - masz sentyment do 105, czy też 116?Flash8222 pisze:Alstom
Są aż tak dobre? To szkoda, że nie startują w przetargach.Flash8222 pisze: Skoda.
Dzięki. A w ogóle to myślę, że Pesa jest zbyt pazerna na zamówienia. Dziesięć srok za ogony. Skupiłaby się na SZT i tramwajach i może czymś, a nie: tramwaje, wagony, lokomotywy, SZT, EZT, a jakość - jak wyjdzie.Flash8222 pisze: A tutaj wyjaśnienie sytuacji Pesy odnośnie Linków dla DBhttp://inforail.pl/pierwsze-link-i-traf ... 90374.html
Warszawa ma jazzy, ale pewnie lepiej by wyszła na mniej zaawansowanych, ale dojrzalszych swingach (wymogłoby się udoskonalenia).
Tak porządne, że mają problemy z dopuszczeniami do ruchu. Solarisy cudem nie są, ale takich numerów nie mają - jeżdżą.konri pisze:A mnie rusza. Bo Pesa to w miare porządne pojazdy polskiej produkcji.
Jeden pozytyw chyba.konri pisze:Dla pasażerów nawet bardzo porządne.
Z dziką przyjemnością powspieram polską gospodarkę jeśli jej produkt będzie odpowiedniej jakości i odpowiedniego serwisu.konri pisze:Chyba niektórzy wolą jezdzić i wspierać niemiecką gospodarkę, bo wszystko co polskie jest "be"
Opóźnienia w dostawach, bylejakość wykonania skutkująca błyskawiczną korozją, awaryjność, spora ilość wad systemowych, których serwis ani myśli usuwać lub trwa to wieki, a do tego wszystkiego arogancja w stosunku do eksploatatorów. Dalej uważasz, że głosy w internecie to nagonka?konri pisze:Nie rozumiem tej internetowej nagonki na Pesę, to jakaś paranoja.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Warszawa będzie zamawiać aż 85 tramwajów dwukierunkowych. Po co tak dużo??
Artykuł na Transporcie Publicznym: http://www.transport-publiczny.pl/mobil ... 54181.html
Artykuł na Transporcie Publicznym: http://www.transport-publiczny.pl/mobil ... 54181.html
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Wilanów.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
gfedorynski
O tyle szkoda, że to trochę dłuższa trasa, więc przydałoby się więcej siedzących.
No ale niech budują.
No ale niech budują.
-
Stary Pingwin
Także Nieporęt i Góra Kalwaria.pawcio pisze:Wilanów.
miłośnik 13N
Ząbki przecież w pierwszej kolejności (o ile dogadają się z Milanówkiem, WIązowną i Wieliszewem w sprawie kasy).
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Pewnie PESA wszystko zgarnie.