7zł za podróż Legionowo - Żerań FSO to są zaporowe ceny. W miarę ekonomicznym samochodem wychodzi taniejyavorius pisze:aqqaqq pisze:zaporowe ceny biletów jednorazowych
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
No skoro w tej relacji płacisz 7 zł zamiast 3,40...konri pisze:7zł za podróż Legionowo - Żerań FSO to są zaporowe ceny. W miarę ekonomicznym samochodem wychodzi taniej
Kasjerki na dw. Centralnym sprzedawały bilety bez uwzględniania darmowych przejazdów w strefie ZTM. Podobno podczas ostatniej akcji SMOG w wielu kasach biletowych brakowało formularzy do reklamacji. Bo wiele osób kupowało bilety w biletomatach nie wiedząc o darmowych przejazdach
Stacjonarne automaty wyświetlały, że dzisiaj jest darmowa komunikacja, a co powieszasz na to, jak kierowca MZA sprzedał pasażerce bilet? Fakt, faktem, skasować go nie skasowała przez zablokowane kasowniki, ale mógł ją jednak uświadomić. 
10zł (7+3) jeśli musisz jeszcze dojechać zarządzaną przez ZTM linią Lxxkonri pisze:7zł za podróż Legionowo - Żerań FSO to są zaporowe ceny. W miarę ekonomicznym samochodem wychodzi taniejyavorius pisze:
Jakbyś 50 osobie z kolei musiał się tłumaczyć z darmowych przejazdów to sam byś taki bilet sprzedałashir pisze:Stacjonarne automaty wyświetlały, że dzisiaj jest darmowa komunikacja, a co powieszasz na to, jak kierowca MZA sprzedał pasażerce bilet? Fakt, faktem, skasować go nie skasowała przez zablokowane kasowniki, ale mógł ją jednak uświadomić.
To nie lepiej dobówkę kupić?aqqaqq pisze:10zł (7+3) jeśli musisz jeszcze dojechać zarządzaną przez ZTM linią Lxx
Z moich obserwacji to wynika jednak, że to inni pasażerowie uświadamiali tych co nie wiedzieli o darmowej komunikacji, a nie kierowca.Premo pisze:Jakbyś 50 osobie z kolei musiał się tłumaczyć z darmowych przejazdów to sam byś taki bilet sprzedał
Dobry jesteś. Może jeszcze powinien wychodzić z kabiny i każdego z osobna informowaćashir pisze:Z moich obserwacji to wynika jednak, że to inni pasażerowie uświadamiali tych co nie wiedzieli o darmowej komunikacji, a nie kierowca.Premo pisze:Jakbyś 50 osobie z kolei musiał się tłumaczyć z darmowych przejazdów to sam byś taki bilet sprzedał
Nic takiego nie napisałem...
Z twojej wypowiedzi wynika jednoznacznie ,że to kierowca powinien informować pasażerów o bezpłatnej komunikacji, a nie inni pasażerowie.
Nie wynika.
Ashirowi chyba chodziło o to by kierowcy informowali chcących kupić u kierowcy bilet.
Kioskarze nie mają z tym problemów. Z własnego doświadczenia:
-poproszę bilet XX.
-ale dzisiaj jest dzień bezpłatny.
-wiem, ale ja chcę na jutro.
-acha.
Kioskarze nie mają z tym problemów. Z własnego doświadczenia:
-poproszę bilet XX.
-ale dzisiaj jest dzień bezpłatny.
-wiem, ale ja chcę na jutro.
-acha.
Dokładnie o to mi chodziło, skoro już jest akcja-reakcja na linii pasażer-kierowca, oczywiście biorę pod uwagę, że w czasie prowadzenia autobusu kierowca może zwyczajnie o tym nie pomyśleć i zrobić to odruchowo, tylko po co tego dnia w ogóle kierowcy mają bilety do sprzedawania?
Dobowy kosztuje zaledwie 26 złashir pisze:To nie lepiej dobówkę kupić?aqqaqq pisze:10zł (7+3) jeśli musisz jeszcze dojechać zarządzaną przez ZTM linią Lxx