Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
Osobiście wolę układ siedzeń 2+1 w najstarszych pesach od siedzeń ustawionych ukośnie w nowszych egzemplarzach.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Ale przecież w starych pesach też są siedzenia ustawione ukośnie 
No to może tak?

To jest to samo co w starej Pesie przecież tylko w nowej budzie Swinga.
Osa, ale co piszesz. Skośne siedzenia są nad wózkami, a układ 2+1 lub1+1 jest w członach wiszących.
Ludzie protestowali przeciwko 2+1, bo jak ktoś stoi, to już ciężko go wyminąć. A poza tym to nowe było i zawsze jest opór.
Ludzie protestowali przeciwko 2+1, bo jak ktoś stoi, to już ciężko go wyminąć. A poza tym to nowe było i zawsze jest opór.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Ok, zagalopowałem się - powinno być tak: lubię układ foteli 2+1, nie lubię skośnych niezależnie od wieku tramwaju.
W najnowszym przetargu dla TW wspólną ofertę złożyli Solaris i Stadler - poinformowano dziś w Wyborczej, powołując się na wypowiedź Tomasza Prejsa ze Stadlera.

Czyli Stadler. Już zdążyli zrobić ofertę? Coś szybko.Bywalec pisze:W najnowszym przetargu dla TW wspólną ofertę złożyli Solaris i Stadler
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Jeśli wyczytałeś to z artykułu o Siedleckiej fabryce Stadlera to jest tam napisane, że będą starali się o kontrakt a nie że złożyli ofertę.Bywalec pisze:W najnowszym przetargu dla TW wspólną ofertę złożyli Solaris i Stadler - poinformowano dziś w Wyborczej, powołując się na wypowiedź Tomasza Prejsa ze Stadlera.
Otwarcie ofert już za miesiąc. Aby starać się o kontrakt muszą złożyć ofertę. A skoro informują o tym otwarcie, to znaczy, że poczynili już jakieś kroki.

No to muszą (Chociaż nie muszą bo nikt ich do tego nie zmusza), bardziej chcą chyba a złożyli jest różnica
Przecież już jakiś czas temu obie firmy zapowiedziały wspólny start w przetargach tramwajowych.
Kto jak kto, ale pan powinien widzieć różnicę w zdaniu planują złożyć a złożyli.
Po pierwsze, nie napisałem, że złożyli ofertę, ale że zapowiedzieli wspólne starty w przetargach. Po drugie, przyjęło się chyba na Wawkomie, żeby sobie nie "panować".
Nowe zamówienie tramów jest na sztuki do 33 mb.
Przystanki mają 60 metrów.
Trochę mi się metry nie zgadzają.
Tylko mnie?
Przystanki mają 60 metrów.
Trochę mi się metry nie zgadzają.
Tylko mnie?
Przegubowce ,to sól tej ziemi .