A kiedy Fikander zadzwoni do dziewczyny?pawcio pisze:Więc możesz w tych pięciu minutach robić, co chcesz (na przykład zadzwonić do gazownika).
Szybkie pytanie
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- fik
- Naczelne Chamidło
Jak jakąś będzie miałprimoż pisze:A kiedy Fikander zadzwoni do dziewczyny?pawcio pisze:Więc możesz w tych pięciu minutach robić, co chcesz (na przykład zadzwonić do gazownika).
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
To zależy od dziewczyny. Ale może zainstalować sobie Yo!Wiliam pisze:No co godzinę to chyba nie musi?
ŁK
Pracodawca ma prawo zagospodarować 5 minutową przerwę na wykonywanie innych czynności, np. pracę z dokumentami papierowymi, gdyż przerwy te nie wliczają się do obowiązkowej przerwy 15 minut podczas 8 godzinnej zmiany.pawcio pisze:Dzięki. W rozporządzeniu mowa o przerwie wliczanej do czasu pracy, jeżeli praca nie jest przemienną pracą przed ekranem i inną. Więc możesz w tych pięciu minutach robić, co chcesz (na przykład zadzwonić do gazownika).
Przerwy w pracy muszą być bo nie będzie jej efektywności. Wpadł mi pewien pomysł aby utworzyć w Wolnych Chwilach kącik dla samotnych, może Wawkom połączy osoby o podobnych zainteresowaniach poszukujące drugiej połówki.
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus
Ikarus
- vernalisadonis
Kiedyś były spotkania forumowiczów ale widzę, że to upadło.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Pracodawca albo musi zorganizować pracę naprzemiennie albo udzielić przerwy. I takie przerwy nie mają nic wspólnego z przerwą 15-minutową z Kodeksu pracy.Sebastian pisze:Pracodawca ma prawo zagospodarować 5 minutową przerwę na wykonywanie innych czynności, np. pracę z dokumentami papierowymi, gdyż przerwy te nie wliczają się do obowiązkowej przerwy 15 minut podczas 8 godzinnej zmiany.pawcio pisze:Dzięki. W rozporządzeniu mowa o przerwie wliczanej do czasu pracy, jeżeli praca nie jest przemienną pracą przed ekranem i inną. Więc możesz w tych pięciu minutach robić, co chcesz (na przykład zadzwonić do gazownika).
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Nie to, żebym był jakiś nietolerancyjny, ale mam wrażenie, ze "parytet" to u nas leży.ikarus pisze:Przerwy w pracy muszą być bo nie będzie jej efektywności. Wpadł mi pewien pomysł aby utworzyć w Wolnych Chwilach kącik dla samotnych, może Wawkom połączy osoby o podobnych zainteresowaniach poszukujące drugiej połówki.
ŁK
Wawkom jako forum lansujące związki jednopłcioweŁukasz pisze:Nie to, żebym był jakiś nietolerancyjny, ale mam wrażenie, ze "parytet" to u nas leży.
-
Stary Pingwin
Gdzie mogę zobaczyć, jakie znaki drogowe są na danej ulicy? Konkretnie, chodzi mi o wyjazd z Biblioteki Narodowej.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
W google znajdziesz : https://www.google.co.in/maps/@52.21463 ... 2!1b1!2i38
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus
Ikarus
-
Stary Pingwin
Próbowałem tej opcji, ale nie mogę wejść na drogę wjazdową i się obrócić.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Nieśmiało podejrzewam, że jeden to znak stopu (B-20), a drugi to nakaz skrętu w prawo (C-2).
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
-
Stary Pingwin
Co do stopu mam pewność, interesował mnie ten drugi. Jeżeli jest to C-2, to zastanawiają tabuny samochodów jadących prosto, do zawrotki przez tory.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.