A jaka jest pewność, że nie obsługiwaliby tego połączenia wg innej, handlowej taryfy? ŁKA jest jeszcze tańsza od IC i na pewno nie wynika to ze standardowego cennika...Premo pisze:Przy obecnych cenach biletów KM nie stanowi żadnej konkurencji dla IC. Bilety na pociągi IC na tej trasie są dużo tańsze
O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
Dlaczego teraz nie mają specjalnej taryfy? Pociągi IC są tańsze i szybsze
Bo nie mają potrzeby, na linii łódzkiej znaczna część pasażerów jeździ na biletach okresowych, bo np. na jednorazowym do Żyrardowa lepiej się opłaca jechać PICem.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Okresowe też są tańsze
Witam;
Pytanie - czy do Działdowa zawsze jeździ Piętrus?
Jeżeli Nie - to w których godzinach z Gdańskiej odjeżdża Piętrus?
Pozdrawiam
Łukasz
Pytanie - czy do Działdowa zawsze jeździ Piętrus?
Jeżeli Nie - to w których godzinach z Gdańskiej odjeżdża Piętrus?
Pozdrawiam
Łukasz
Nie, nie zawsze.
Np 15651: 16:38.
Np 15651: 16:38.
Nawet na tym czasami można spotkać ELFa lub Impulsa więc nie ma reguły
- MilosnikKomunikacji
- Kontakt:
- w DŚ do Skierniewic jeżdżą tylko Impulsy?
- czy na linii wołomińskiej można spotkać coś innego niż EN 57?
- jaki tabor można spotkać na kursie w weekendy 10:38 Sierpc >> Tłuszcz 13:44?
- czy na linii wołomińskiej można spotkać coś innego niż EN 57?
- jaki tabor można spotkać na kursie w weekendy 10:38 Sierpc >> Tłuszcz 13:44?
Jeżdżą cały czas
KML 98684 planowo od dziś przez Śródmieście, na Jerozolimskich konsternacja i dyskusje przez radiotelefon, dlaczego przez podmiejskie, wyświetlacze i gadka przez Centralną, pare osób wysiadło na Ochocie zamiast na Centralnym. Gratulacje.
ŁK
- fik
- Naczelne Chamidło
Od Jerozolimskich do Zachodniej planowo jest po dalekim z wjazdem na peron 5, ale ten był zablokowany przez opóźnione BWE i Varsovię, więc pojechał na peron 2 podmiejskim od WAJ. W drugiej jednostce zapowiedzi żadnych nie słyszałem.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
A, to chyba nawet dobrze, że im się nie podobały te podmiejskie
Ale skoro tylko na 5 może wjechać, to pewnie się to będzie zdarzać częściej z tymi BWE. Pytanie zatem, dlaczego nie jedzie planowo podmiejskimi? Drugi peron jest planowo zajęty?
A w sensie czy informacji pasażerskiej nie słyszałeś? Może w drugiej nie działała, nie wiem. W pierwszej leciała ze starego rozkładu, łącznie z głosowymi, przed Centralnym jeszcze była Wschodnia.
Ale skoro tylko na 5 może wjechać, to pewnie się to będzie zdarzać częściej z tymi BWE. Pytanie zatem, dlaczego nie jedzie planowo podmiejskimi? Drugi peron jest planowo zajęty?
A w sensie czy informacji pasażerskiej nie słyszałeś? Może w drugiej nie działała, nie wiem. W pierwszej leciała ze starego rozkładu, łącznie z głosowymi, przed Centralnym jeszcze była Wschodnia.
ŁK
A propos informacji, to wczoraj jechałem jakimś AKMem który po każdym przystanku mówił: "następna stacja - Warszawa Włochy".

Bywają wariacje typu "stacja Warszawa Zachodnia" co stację
Mnie też fascynuje, kto zrobił system oparty na Gpsie, którego istotne zastosowanie jest w tunelu średnicowym
Mnie też fascynuje, kto zrobił system oparty na Gpsie, którego istotne zastosowanie jest w tunelu średnicowym
ŁK