Objazdy i inne okresowe zmiany tras
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tak naprawdę forma "Grzymały - Sokołowskiego" też nie jest w pełni poprawna, choć wpisuje się w "tradycję" (Bora - Komorowskiego, Grota - Roweckiego).
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Petroniusz
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Tak- ale takiego przykładu nie treba szukać tak daleko- w Rembertowie jest przecież rondo gen. A.E. Fieldorfa "Nila".MeWa pisze:Zależy od miasta - w Częstochowie jest ulica Fieldorfa "Nila", przy której to jest pętla tramwajowaPetroniusz pisze:Z drugiej strony Fieldorfa już się podaje bez pseudonimu.Myślę, że raczej niekonsekwencja wnioskodawców i pośpiech przy zmianie nazw...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Akurat Bór-Komorowski i Fieldorf pojawili się na planach w tym samym momencie. Za odpowiednio Zawadzkiego i Bieruta.MeWa pisze:Zależy od miasta - w Częstochowie jest ulica Fieldorfa "Nila", przy której to jest pętla tramwajowaPetroniusz pisze:Z drugiej strony Fieldorfa już się podaje bez pseudonimu.Myślę, że raczej niekonsekwencja wnioskodawców i pośpiech przy zmianie nazw...
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dorzuć do tej dwójki jeszcze Abrahama w miejsce Jóźwiaka.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
solaris8315 pisze:objazd Kołowej tylko do niedzieli
P.S. ZTM poprawił już nazwę ulicy Grzymały-Sokołowskiego w komunikacie o remoncie BiałobrzeskiejZTM pisze:Zakończenie remontu ul. Kołowej
Od dnia 23.10.br. (poniedziałek) od około godz. 10.00 przywrócone zostają stałe trasy linii 140, 152, 162, 406 i 602 przebiegające ul. Kołową.
- MeWa
- Cukiereczek
nie zmienia to sensu tego, co napisałem...pawcio pisze:Akurat Bór-Komorowski i Fieldorf pojawili się na planach w tym samym momencie. Za odpowiednio Zawadzkiego i Bieruta.MeWa pisze:Zależy od miasta - w Częstochowie jest ulica Fieldorfa "Nila", przy której to jest pętla tramwajowaMyślę, że raczej niekonsekwencja wnioskodawców i pośpiech przy zmianie nazw...
Akurat ja patrzyłem po rozkładach a nie po komuniakcie, którego nie byłoMZ pisze:solaris8315 pisze:objazd Kołowej tylko do niedzieliDo poniedziałku:
P.S. ZTM poprawił już nazwę ulicy Grzymały-Sokołowskiego w komunikacie o remoncie BiałobrzeskiejZTM pisze:Zakończenie remontu ul. Kołowej
Od dnia 23.10.br. (poniedziałek) od około godz. 10.00 przywrócone zostają stałe trasy linii 140, 152, 162, 406 i 602 przebiegające ul. Kołową..
Zobaczymy czy tym razem autobusy wrócą na Kołową
Sorry, że jak zwykle nie na temat, ale czy ZTM popełnił jakiegoś 'byka' czy mi coś z komputerem nie tak? Jutro jest 21.10, czyli sobota. Więc 4xx i 3xx nie jeżdżą w weekendy, oprócz 409. Sądzę, że to pomyłka..
Link: http://www.ztm.waw.pl/baza/20061021/LINIE.HTM
- MeWa
- Cukiereczek
a wybierz sobie jakąś linię 4xx czy 3xx, następnie przystanek i sprawdź rozkład, a następnie jeszcze raz zadaj pytanie.Petuś pisze:Sorry, że jak zwykle nie na temat, ale czy ZTM popełnił jakiegoś 'byka' czy mi coś z komputerem nie tak? Jutro jest 21.10, czyli sobota. Więc 4xx i 3xx nie jeżdżą w weekendy, oprócz 409. Sądzę, że to pomyłka..
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Objazdem przez nieużywany liniowo odcinek Jagiellońskiej autobusy kursują już trzeci raz w ostatnim czasie, mogłoby coś w końcu pojechać tamtędy na stałe (np. 166 na Pl. Hallera)
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.