To nawet nie jest kwestia szczęśliwości motorniczych. W przypadku linii, która może przyjedzie z Młocin, a w sumie najbliższym miejscem, z którego mogłaby wystartować, jest Cmentarz Wolski, trudno mi sobie wyobrazić tylko jeden tor odstawczy. Wiem, 11 na Rondzie Daszyńskiego nie ma ani jednego - no ale nie można tak budować sieci. Raz i wystarczy.
Przy zachowaniu modułów częstotliwości można sobie wyobrazić... no nie, nawet nie bardzo można sobie wyobrazić. W prognozach to wszystko działa na częstoliwościach 6-minutowych. Podzielimy na linie co 12? Bez sensu. Damy z Wilanowa 4 i 8? Też bez sensu. Ale nawet gdyby dzielić - ok, 10 na Sielce, słaba linia z Sielc na Wolę, słaba linia ze Stegien na Wolę... co dalej? No i wtedy 501 zostaje? 131 przynajmniej wiadomo, że zostanie.
Wiem, niby buduje się infrastrukturę za kilkaset milionów, a tu problemy jeszcze przed jej uruchomieniem, bo torów brakuje, miejsca brakuje, brygad brakuje. No ale tak to wygląda. Wolałbym zbudować linię z pętlą do Pałacowej lub przedpola Powsina, wolałbym zbudować linię z pętlą na Siekierki. Zapóźnień jest tyle, że nawet te 20 km to w niektórych miejscach tylko zapowiedź tego, co powinno być.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow