Komunikacja w trakcie budowy M2 (część zachodnia)
Moderator: Wiliam
Żeby tylko (w co powątpiewam) udało się potem zabrać te przystanki, jak już się skończy budowa. Grodkowska już się zaaklimatyzowała, więc wyczuwam problemy z jej zabraniem
Po to jest metro, żeby autobusy miały przystanki gęsto.
Chyba, że Świętokrzyska.MichalJ pisze:Po to jest metro, żeby autobusy miały przystanki gęsto.
Na Świętokrzyskiej przewidziano sytuację że nic i nikt nie będzie tam jeździć górą.
Informacyjnie - zrobiono asfaltową przebitkę od ul. Górczewskiej do ul. Krępowieckiego (na samym jej łuku), oczywiście tylko w jednym kierunku.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No nie wiem, mnie się akurat popołudniowy szczyt czasem w 167 na Wolę zdarza i 20-30 to jest stojących.fik pisze:Słabiutko - ile razy widzę, jest 20-30 osób w szczycie.Bastian pisze:I drugie pytanie: jak obecnie wygląda frekwencja w 167 na Bitwy?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Pobobnie jak przebitkę Góralskiej do Olbrachta.Ladislao pisze:Informacyjnie - zrobiono asfaltową przebitkę od ul. Górczewskiej do ul. Krępowieckiego (na samym jej łuku), oczywiście tylko w jednym kierunku.
ZTM pisze:Budowa metra na Woli – zamknięcie ulicy Górczewskiej
dn. 11.06.2017 (niedziela)
W związku z kolejnym etapem budowy II linii metra na Woli w dniu 11.06.2017 r. od początku kursowania do końca kursowania linii dziennych zamknięta zostanie jezdnia ulicy Górczewskiej na odcinku od ul. Góralskiej do ul. Elekcyjnej. Autobusy linii 154, 171, 190, 523 i Z-9 zostaną skierowane na trasy objazdowe:
154 P+R AL. KRAKOWSKA – … – al. Prymasa Tysiąclecia – Kasprzaka – Ordona – Wolska – Redutowa – Olbrachta – Stroma – Strąkowa – pl. Kasztelański – Powstańców Śląskich (powrót: Powstańców Śląskich – zawrotka przy Człuchowskiej – Powstańców Śląskich – pl. Kasztelański – Strąkowa – Boznańskiej – Olbrachta – Redutowa – Kasprzaka) – Górczewska – Lazurowa – Kaliskiego – STARE BEMOWO
171 TORWAR – … – Kasprzaka – Ordona – Elekcyjna – Deotymy – Obozowa – Dywizjonu 303 – Radiowa – Wrocławska – … – NOWE BEMOWO
190 CH MARKI – … – Kasprzaka – Ordona – Elekcyjna – Deotymy – Obozowa – Dywizjonu 303 – Radiowa – Wrocławska (odcinek południowy) – Powstańców Śląskich – Człuchowska – … – OS. GÓRCZEWSKA
523 PKP OLSZYNKA GROCHOWSKA – … – al. Prymasa Tysiąclecia – Górczewska – Deotymy – Obozowa – Dywizjonu 303 – Radiowa – STARE BEMOWO
Kursowanie linii 109 zostaje zawieszone.
Uruchomiona zostanie zastępcza linia autobusowa Z-9 na trasie:
Z-9 OS. GÓRCZEWSKA – Górczewska – GÓRALSKA
Zawiesza się funkcjonowanie przystanków:
52 PARK MOCZYDŁO
51 i 52 JANA OLBRACHTA
Przywraca się funkcjonowanie przestanku:
06 PL. KASZTELAŃSKI
Przepraszamy za utrudnienia.
Nie wiem czy zawieszenie 109 to dobry pomysł...
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Skoro zawieszają 109, to powinni chociaż linie tramwajowe z Daszyniaka na Górczewską wzmocnić skróconymi...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
Przez Obozową czy Broniewskiego?Wolfchen pisze:Skoro zawieszają 109, to powinni chociaż linie tramwajowe z Daszyniaka na Górczewską wzmocnić skróconymi...
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Nie, przez Wolską - najlepiej by wyszły dwukierunki na 10, pomiędzy planowe kursy Jak jest 12 minut odstępu pomiedzy 10 i 11, bo w niedzielę "takt" wynosi 12-8-12 (a tak by było 6-6-8-6-6-8, czyli znośny).
Przez jedną niedzielę ludzie jeździć przestaną?fik pisze:Na jeden dzień?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
Wolska dla tramwajów będzie zamknięta - rozbiórka wiaduktu kolejowego.