Postoje na krańcach
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
527 pod tym względem od dłuższego czasu jest patologiczną linią - niby jedzie tym TTA, ale przez opóźnienia bywa, że tych postojów potrafi w ogóle nie być. Ba, przed 11.01 zdarzało się, że była to jedna z nielicznych linii, która w DŚ potrafiła mieć TSB.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Nie wiem, czy kluczem do wyjaśnienia zagadki opóźnień nie jest okolica CH Targówek. Tam potrafi być w weekendy niezły burdel i potem to opóźnienie się wiezie aż do miasta.
To znaczy to jest tak, że jak jadę od siebie z Piotra Skargi np. do Feminy, to czas przejazdu jest w miarę stały za każdym razem (zależy w zasadzie tylko trochę od ewentualnej czwórki na Bankowym i tego, czy kierowcy się chce). Ale sam przyjazd na Piotra Skargi potrafi być i w pół taktu. Oczywiście mowa o DS.
To znaczy to jest tak, że jak jadę od siebie z Piotra Skargi np. do Feminy, to czas przejazdu jest w miarę stały za każdym razem (zależy w zasadzie tylko trochę od ewentualnej czwórki na Bankowym i tego, czy kierowcy się chce). Ale sam przyjazd na Piotra Skargi potrafi być i w pół taktu. Oczywiście mowa o DS.
Mam pytanie odnośnie linii 172. Jaki są na niej aktualnie rozkładowe postoje przy Blue City? Pytam w kontekście powtarzajacej się sytuacji, że w godz. 15:00 - 16:00 (nie wiem, jak jest później), mimo braku utrudnień na trasie, wszystkie brygady maja przyjazd-odjazd. Czyżby tam były zerowe postoje?
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Myślę, że ta tabelka rozwieje Twoje wątpliwości.altar pisze:Mam pytanie odnośnie linii 172. Jaki są na niej aktualnie rozkładowe postoje przy Blue City? Pytam w kontekście powtarzajacej się sytuacji, że w godz. 15:00 - 16:00 (nie wiem, jak jest później), mimo braku utrudnień na trasie, wszystkie brygady maja przyjazd-odjazd. Czyżby tam były zerowe postoje?
- Załączniki
-
- 172_CH Blue City.pdf
- (77.16 KiB) Pobrany 207 razy
To 011.172 o 16:40 to skąd się bierze?Domas pisze:Myślę, że ta tabelka rozwieje Twoje wątpliwości.altar pisze:Mam pytanie odnośnie linii 172. Jaki są na niej aktualnie rozkładowe postoje przy Blue City? Pytam w kontekście powtarzajacej się sytuacji, że w godz. 15:00 - 16:00 (nie wiem, jak jest później), mimo braku utrudnień na trasie, wszystkie brygady maja przyjazd-odjazd. Czyżby tam były zerowe postoje?
Z zajezdni, 16.40 to rozkładowy przyjazd PT.
168, między 20.00 a 23.15 w DP, ma na Witolinie postoje 2-minutowe. Niezależnie od dnia tygodnia i pory roku generalnie wszystkie brygady przyjeżdżają spóźnione i natychmiast odjeżdżają. A więc postój jest praktycznie zerowy.
W DS rano też.man1956 pisze:168, między 20.00 a 23.15 w DP, ma na Witolinie postoje 2-minutowe. Niezależnie od dnia tygodnia i pory roku generalnie wszystkie brygady przyjeżdżają spóźnione i natychmiast odjeżdżają. A więc postój jest praktycznie zerowy.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Zgadza się. I taka sytuacja trwa praktycznie już 3 lata, od czasu, kiedy 168 skierowano do Spartańskiej.
A to nie wynika z potrzeby miejsca na Witolinie?
O tej porze? Nie sądzę. Tym bardziej że np. w szczycie popołudniowym postoje na Witolinie wynoszą średnio 20 minut.
195. Ten, kto wymyślił 5-8-minutowe postoje na Rakowieckiej w szczycie chyba naprawdę nie zdaje sobie sprawy z tego jak Dolina Służewiecka i lewoskręt z Belwwderskiej w Spacerową potrafią się zakorkować. Nie można po równo rozłożyć postojów na obu krańcach? To, że jakiś jeden krzykacz z Łowickiej narzeka na autobusy to jeszcze nie powód, żeby skracać postoje i uwalać punktualność linii.
Znaczy się lewoskręt z Sobieskiego w Dolną?
Tak, tak, jedno myślę, drugie piszę.
Czy wie ktoś może ile czasu trwają postoje na linii 520 w weekendy między 21 a 23 na pętli płocka-szpital?