[M2] Otwarcie i eksploatacja
Moderator: JacekM
- fik
- Naczelne Chamidło
Że twój tablet zmienia czasami twoje wypowiedzi i czyni je niezrozumiałym dla odbiorców, to wiem nie od dziś; ale że to działa w drugą stronę to jednak nowość.
Tym razem spróbuję obrazkiem. SCHEMATYCZNYM i IDEOWYM.
Tym razem spróbuję obrazkiem. SCHEMATYCZNYM i IDEOWYM.
- Załączniki
-
- m1m2.png (6.17 KiB) Przejrzano 3522 razy
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Schody z peronu w bok? Przecież albo skończysz schody na krawędzi peronu albo wejdziesz w skrajnię toru w stronę Woli! Zmieścić się pod torem w stronę Żoliborza też łatwo nie będzie ale może by się dało. O takim szczególnie że wchodzisz pod narożny budynek nie wspomnę przez grzeczność.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Pytanie jaką mają szerokość peronów. Znasz jakiś w miarę bliski przykład?
Byłem jeszcze wczoraj i żadnych schodów w bok peronu nie widziałem. Poziomy pośrednie to i owszem ale mają o tyle lepiej że przy tak pofałdowanym terenie i metro nie zawsze idzie płytki więc i miejsca mają więcej.
- fik
- Naczelne Chamidło
Kurskaja, Moskwa.
Dobrynińskaja, tamże.
To też ładne.
Mustek, Praga (jakość jak z ziemniaka, ale idea czytelna); zdjęcie ze stacji Florenc już wrzucałem.
Instytut Technologiczny, Petersburg.
Dobrynińskaja, tamże.
To też ładne.
Mustek, Praga (jakość jak z ziemniaka, ale idea czytelna); zdjęcie ze stacji Florenc już wrzucałem.
Instytut Technologiczny, Petersburg.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Na Świętokrzyskiej naprawa trwała dobrze ponad pół roku...
Na CNK też oczekiwanie na serwis trwało ok. pół roku, ale od parunastu dni już działają. 
Inna sprawa, na którą zwróciłem uwagę - nowe bramki na M2 chyba są albo mniej czułe na bilety albo bardziej wybredne. Wejściówka mi obecnie starcza na 2-3 tygodnie (a więc około 50 razy ją użyję i "bilet nieczytelny"). Żeby było śmieszniej, ta sama wejściówka, która mnie nie wpuściła do M2, na M1 wpuściła mnie bez problemu...
Inna sprawa, na którą zwróciłem uwagę - nowe bramki na M2 chyba są albo mniej czułe na bilety albo bardziej wybredne. Wejściówka mi obecnie starcza na 2-3 tygodnie (a więc około 50 razy ją użyję i "bilet nieczytelny"). Żeby było śmieszniej, ta sama wejściówka, która mnie nie wpuściła do M2, na M1 wpuściła mnie bez problemu...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Na M2 i M1 są inne urządzenia/systemu. Może to być kwestia czułości.
Zamiast używania wejściówki papierowej polecam używanie biletu lub WKM.
Zamiast używania wejściówki papierowej polecam używanie biletu lub WKM.
Gdybym mógł używać WKMki, to pewnie bym używał.
Niestety, bramki w tej wersji nie rozróżniają kilku kart RFID.
Może być to też kwestia wygięcia biletu - myślę, że jak go rozprostować, to może wrócić do bycia czytelnym.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Gdyby były pogięte, to też bym tak pomyślał (biorąc pod uwagę, że mam je luzem wrzucone w kieszeniach). Dzisiaj w POPie pani zasugerowała, że jak jest lato i się ręce naturalnie pocą, to pasek może się niezauważalnie zatłuszczać i bramki - jako, że mają inne oprogramowanie - mieć problemy z odczytaniem. W każdym razie nie ja jedyny mam ten problem.
Tak czy siak, dostałem solidny zapas wejściówek, na jakieś 5 miesięcy, a przy okazji doładowałem WKMkę do początku 2018 roku
Tak czy siak, dostałem solidny zapas wejściówek, na jakieś 5 miesięcy, a przy okazji doładowałem WKMkę do początku 2018 roku
Po co ci papierowe wejściówki, skoro masz WKMkę?