Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
I nikt nie złożył zawiadomienia o podejrzeniu korupcji? Aż dziwne.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Pewnie chodziło o słowo-klucz, tj. "po zawarciu umowy". Więc skoro umowa była podpisana, to znaczy, że późniejsze obniżenie ceny i tak by nie miało wpływu na przetarg, etc. 
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
To ja jeszcze na temat długości tramów.
Zaobserwowałem 1 z Grójeckiej w Towarową, stanęła przed zjazdem z ronda na czerwonym.
To był swing, jak będzie dłuższy tram dla Wawy to tram z al. Jerozolimskich nie przejedzie.
Zaobserwowałem 1 z Grójeckiej w Towarową, stanęła przed zjazdem z ronda na czerwonym.
To był swing, jak będzie dłuższy tram dla Wawy to tram z al. Jerozolimskich nie przejedzie.
Przegubowce ,to sól tej ziemi .
Wystarczy Tramicusa wystawić i będzie wesoło
A tak na serio to część motorowych nie ogarnia tam i staje tak, że dupą blokuje tramwaje w stronę Pralki od Centrum.
Coś ucichło w temacie przetargu na tramwaje.
W poprzednim unieważnionym pierwsze tramy miały być w połowie 2019.
Czyżby przestraszyli się że może wygrać Hyunday i będziemy jeździć 105-kami aż się rozsypią?
W poprzednim unieważnionym pierwsze tramy miały być w połowie 2019.
Czyżby przestraszyli się że może wygrać Hyunday i będziemy jeździć 105-kami aż się rozsypią?
tatra
Nie do końca ucichło: w listopadzie 2017 roku coś się działo: http://www.transport-publiczny.pl/wiado ... 56952.html
Powiedźcie mi czy w tramwajach solarisach jest technologia stadlera, czy tylko oni pod ich marką produkują swoje tramwaje czy jak?
Biorąc pod uwagę, że Solaris Tram, czyli wspólna spółka Solarisa i Stadlera powstała na początku 2017 roku, a pierwsze zamówienie uzyskała w połowie roku (z terminem dostaw dwa lata), to w sumie trudno powiedzieć... Póki co realizowane są dostawy Tramino z zamówień złożonych jeszcze Solarisowi i nie spodziewałbym się w nich technologicznego udziału Stadlera. Nie wiem, jak będzie z Tramino dla Brunszwiku (bo to wciąż ma być Tramino, czyli produkt Solarisa, ale być może coś już "ustadlerowionego" w nim będzie), a pierwszym prawdziwie wspólnym projektem ma być, zdaje się, tramwaj dla Krakowa. Jak on będzie wyglądał i jaki będzie technologicznie - dopiero zobaczymy. Wg dotychczasowych informacji, pudła i wózki mają powstać u Solarisa w Środzie Wlkp., a finalny montaż ma być u Stadlera w Siedlcach.
http://www.transport-publiczny.pl/wiado ... 57837.html
Wielki przetarg Tramwajów Warszawskich wraca do gry
Krajowa Izba Odwoławcza wydała wyrok w sprawie unieważnienia przez Tramwaje Warszawskie przetargu na aż 213 tramwajów. Postępowanie zostanie przywrócone - Tramwaje Warszawskie muszą wykluczyć Skodę i dokonać ponownej oceny ofert.
Czyli witamy się z Hyundaiem... Ciekawe.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Egzotyka, samochody kia czy innego h....ja nawet daewoo wyśmiewałem.
Dzisiaj mam inne spojrzenie.
Jeżeli to będzie produkt koreańsko polski to ok.
Dzisiaj mam inne spojrzenie.
Jeżeli to będzie produkt koreańsko polski to ok.
Przegubowce ,to sól tej ziemi .
Czyli kogo TW będą oceniać ponownie?
Hyundaia, Pese i chyba Alstom.