Objazdy i inne okresowe zmiany tras autobusów - 2017
Moderator: Wiliam
A stałych linii "niedałosię" jakoś wycofać z objazdów?
Właśnie ja bym przede wszystkim podstawowe linie przywrócił pod cmentarz. Wozy i tak woziły tablice z trasą podstawową, a na wyświetlaczach i elektrodechach też nie powinno być problemu z ustawieniem wariantu podstawowego (choćby dla kursu z rana czy wieczora). Natomiast w przypadku linii cmentarnych to w autobusach nie było żadnej informacji o nowej trasie i można się było nieźle zdziwić, jak ktoś na bieżąco nie śledził sytuacji na stronie ZTM. 
Problemem było najpewniej rozkład jazdy, który uwzględniał owy objazd.
I to jest kolejna ciekawostka. Kartek pod tablice nie dali rady wydrukować, ale oblepić przystanki na Bródnie w naklejki Cxx to już dali radę.ashir pisze: ↑29 paź 2017, 19:13Właśnie ja bym przede wszystkim podstawowe linie przywrócił pod cmentarz. Wozy i tak woziły tablice z trasą podstawową, a na wyświetlaczach i elektrodechach też nie powinno być problemu z ustawieniem wariantu podstawowego (choćby dla kursu z rana czy wieczora). Natomiast w przypadku linii cmentarnych to w autobusach nie było żadnej informacji o nowej trasie i można się było nieźle zdziwić, jak ktoś na bieżąco nie śledził sytuacji na stronie ZTM.![]()
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Z tego co zauważyłem ludzie notorycznie dziwili się że nie podjadą 169 pod Cmentarz Bródnowski.ashir pisze: ↑29 paź 2017, 19:13Właśnie ja bym przede wszystkim podstawowe linie przywrócił pod cmentarz. Wozy i tak woziły tablice z trasą podstawową, a na wyświetlaczach i elektrodechach też nie powinno być problemu z ustawieniem wariantu podstawowego (choćby dla kursu z rana czy wieczora). Natomiast w przypadku linii cmentarnych to w autobusach nie było żadnej informacji o nowej trasie i można się było nieźle zdziwić, jak ktoś na bieżąco nie śledził sytuacji na stronie ZTM.![]()
Za to z C20 i C27 można było nieświadomie wysiąść na Kołowej (ulicy), bo oczywiście musiało stawać na dawnym przystanku dla wysiadających, a autobus niespodziewanie dalej jechał. 
To raczej pokazuje, że decyzja była zrobiona "ad hoc", gorzej z wykonaniem... W sumie lepiej byłoby jakby nic nie ruszali. Mniejszy chaos...
Też uważam, że mogło zostać po staremu, wręcz tych niedobitków dla ich bezpieczeństwa to powinno się zniechęcać do wizyty na Cm. Bródnowskim.
Ogólnie mówiąc pogody nie dało się przewidzieć, ale jakbyśmy się trzymali zasady "gdy 1 listopada wypada w środę to tylko wtedy dajemy pełen pakiet linii cmentarnych" to szczęśliwie byśmy uniknęli marnotrawienia wozów, pracowników i pieniędzy. 
Ja w ogóle mam wrażenie że ostatnie laty tłum cmentarny jakby zelżał, niezależnie od tego że dziś pogoda była wyjątkowo niesprzyjająco.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Starzy odchodzą, młodzi mniej chętnie jeżdżą na cmentarze. Część zapala znicze przez internet, wrrr. Poza tym pewnie są jakieś statystyki liczby chowanych osób na Bródnie. To by mogło pokazać trendy, jak i czy młodzi mają tam do kogo przyjeżdżać w niedalekiej linii.pawcio pisze:Ja w ogóle mam wrażenie że ostatnie laty tłum cmentarny jakby zelżał, niezależnie od tego że dziś pogoda była wyjątkowo niesprzyjająco.
ŁK
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zastanawiam się też nad demografią. Podejrzewam, że statystyczny "mieszkaniec" Cm. Bródnowskiego obecnie chowany ma o połowę mniej wnuków, niż chowany kiedyś. I ma je coraz później.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
http://www.ztm.waw.pl/utrudnienia.php?c=539&i=8690&l=1ZTM pisze:
Utrudnienia dla linii 162
W związku z zablokowanym przejazdem do odwołania ul. Borzymowską w obu kierunkach autobusy linii 162 zostają wycofane z krańca TARGÓWEK .
EC.SIEKIERKI ...Św.Wincentego, Matki Teresy z Kalkuty, Chodecka, Kondratowicza, Św.Wincentego...EC.Siekierki.
ZTM pisze:Utrudnienia w kursowaniu linii 171, 318
W związku z brakiem możliwości wjazdu linie 171, 318 zostały wycofane z krańca TORWAR.
Autobusy odbywają postój na przystanku LEGIA-STADION 02.
Może to znak, że warto pomyśleć o jakichś zmianach w tym rejonie, skoro pętla TORWAR jest aż tak często nieprzejezdna
Na pewno autobusy nie musiałyby jeździć na sam koniec parkingu. A czy mogłby by w ogóle na niego nie wjeżdżać i mieć postoje na dosyć szerokiej Łazienkowskiej?

Niom
Ale tam są chyba dosyć długie postoje.
Przegubowce ,to sól tej ziemi .