Pętla Metro Politechnika
Moderator: Wiliam
A tak się w ogóle da? 17-ka zawraca bez postojów i wszyscy wiemy jak wygląda jej regularność.
Obieg 17 trwa ze 110 min (nie licząc przerwy), obieg tego Z-4 będzie ze 33 min. To ponad 3x różnica. To będzie krótsze od 170 czy 311.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Ale i tak, zdaje się nie skręcisz w lewo na pl. Zbawiciela w Nowowiejską. Jeszcze do szczęścia brakuje tam autobusu blokującego tramwaje.... Po co komplikować układ nie otrzymując nic w zamian....
Dowóz Puławskiej na północ do metra to nie jest nic.
Hm, wygląda, że faktycznie się nie da.
Hm, wygląda, że faktycznie się nie da.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Przy czym 30 minut opóźnienia od Wilanowskiej będzie można złapać - naturalnie krótkie postoje tego nie zniwelują, ale może będzie przynajmniej patrol nadzoru, albo inaczej wprowadzą SB.KwZ pisze:obieg tego Z-4 będzie ze 33 min. To ponad 3x różnica. To będzie krótsze od 170 czy 311.
Trzeba bardzo umiejętnie jechać w okolicach Dolnej (już od Malczewskiego), żeby nie utknąć na wieki na prawym pasie. Potem czeka korek od Madalińskiego do Pl. Unii.
W szczycie, niestety, szykuje się jeden wielki dramat - przynajmniej do końca roku szkolnego. Z tego, co pamietam w zeszłym roku, do popowy sierpnia na Puławskiej było znośnie.
Btw koniec remontu powinien zbiec się z otwarciem Służewca!
ŁK
A pewnie do tego jeszcze dojdzie zamknięcie lewego pasa na potrzeby robót....
Ja rozumiem, że dowóz do metra to świętość, ale naprawdę dojście z Marszałkowskiej przez Nowowiejską do metra to nie są jakieś straszne odległości. Te 3 miesiące (wakacyjne w 2/3) da się przeżyć. Inni mają dalej.
Ja rozumiem, że dowóz do metra to świętość, ale naprawdę dojście z Marszałkowskiej przez Nowowiejską do metra to nie są jakieś straszne odległości. Te 3 miesiące (wakacyjne w 2/3) da się przeżyć. Inni mają dalej.
Nie da się. Nowowiejska jest nie w tę stronę, a do tego przystanek przed Waryńskiego nie jest przygotowany na wjazd autobusów. Choć sama koncepcja niegłupia.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
michael112
I odciąć spory kawałek miasta od komunikacji? Ja to bym w ogóle próbował z koncepcją Marszałkowskiej dwukierunkowej od pl.Zbawiciela do pl.Unii (wyłączyć światła na tym ostatnim?).

W jedna stronę mogą być odcięci a w druga nie? Ja bym dał dwukierunki do pl unii/spacerowej?, ale nakładki chyba poumierały. Przy okazji może ktoś by wymyślił, ze fajna taka krótsza 14.Wiliam pisze:I odciąć spory kawałek miasta od komunikacji? Ja to bym w ogóle próbował z koncepcją Marszałkowskiej dwukierunkowej od pl.Zbawiciela do pl.Unii (wyłączyć światła na tym ostatnim?).
ŁK
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Spory kawałek? Plac Unii Lubelskiej będzie obsługiwany w obie strony przez zetkę, a od placu Zbawiciela do Metra Politechnika jest chyba aż 150 metrów? Trasa Łazienkowska jest dla tramwajów i tak tylko w jedną stronę, ale zarówno do zetki na Waryńskiego jak i do Metra Politechniki dojście zajmuje dosłownie 3 minuty.
Łukasz pisze: ↑09 cze 2018, 12:03W jedna stronę mogą być odcięci a w druga nie? Ja bym dał dwukierunki do pl unii/spacerowej?, ale nakładki chyba poumierały. Przy okazji może ktoś by wymyślił, ze fajna taka krótsza 14.Wiliam pisze:I odciąć spory kawałek miasta od komunikacji? Ja to bym w ogóle próbował z koncepcją Marszałkowskiej dwukierunkowej od pl.Zbawiciela do pl.Unii (wyłączyć światła na tym ostatnim?).
Już była mowa że "w cieniu" tego remontu będzie sporo innych mniejszych napraw torowych, jakieś łuki na pl.Zbawiciela itp.
Między pl.Unii na Marszałkowskiej a pl.Unii na Puławskiej jest pewnie z 300 metrów, trasa "Ł" tylko po schodach dostępna. Nie mówię że to jest jakiś dramat, ale okolice Litewskiej nagle mają dosyć duże dojścia.Autobus Czerwon pisze: ↑09 cze 2018, 12:27
Spory kawałek? Plac Unii Lubelskiej będzie obsługiwany w obie strony przez zetkę, a od placu Zbawiciela do Metra Politechnika jest chyba aż 150 metrów? Trasa Łazienkowska jest dla tramwajów i tak tylko w jedną stronę, ale zarówno do zetki na Waryńskiego jak i do Metra Politechniki dojście zajmuje dosłownie 3 minuty.

-
Robert 514
dla mnie minimum 514 powinno wyleciec spod Metra na Pl Konstytucji uwolni to chociaz miejsce dla jednego przeguba z 411 lub 502 ktore zastawiają nie dośc ze przystanek przelotowy dla 131 501 519 522 ... to atyzastawiaać zaczynają skręt z TŁ na Waryńskiego... nie ublizajac nic 514