218 spełnia obecnie inne funkcje i moim zdaniem nie powinno się go w ten sposób przesuwać, chyba nawet kiedyś był już taki eksperyment (Domaniewska - Modzelewskiego - aleja Wilanowska) i szybko się z tego wycofano.Yelonker pisze: ↑19 cze 2018, 22:58Może 218 na taką relację przeznaczyć? 402 na podanej przeze mnie trasie dalej by jeździło przez GalMok. Tylko że z drugiej strony, gdyby przesunąć na wschodnią Domaniewską właśnie 402, trasa w rejonie Mordoru byłaby mniej kręta, a okolice obsługiwane przez zaproponowaną przeze mnie trasę na chwilę obecną mają już dojazd pod Rondo Unii Europejskiej - wiąże się to jednak z problemem, że od Metra Służew ta linia musiałaby się zatrzymywać praktycznie na każdym przystanku, tracąc swój przyspieszony charakter. Trudno mi ocenić, które rozwiązanie byłoby mniej szkodliwe.Autobus Czerwon pisze: ↑19 cze 2018, 21:07Moim zdaniem pasowałaby tam jakaś szczytowa trzysetka z okolic Suwaka, przez Domaniewską do Metra Wilanowska (mogłaby mieć pętlę na Bukowińskiej). Zawsze jakaś alternatywa w dojazdach do metra.Chodziło mi przede wszystkim o dojazd z Ochoty do Mordoru, ale nie dyskutuję. Tylko co w takim razie dać na Nowo-Woronicza? 136? A z linią 223 przez Oś Królewską też nie wiem, co zrobić. Skrócić do Wilanowskiej? Zawsze to by była jakaś alternatywa dla tych wszystkich linii w betonowym korku, ale przejazd mniej zakorkowaną trasą, by móc poczekać na ten sam stojący w korku autobus to trochę kiepska sprawa.Autobus Czerwon pisze: ↑19 cze 2018, 21:07Szczerze wątpię aby ktokolwiek dojeżdżał 223 z Ochoty do metra. Już z pewnością szybciej jest przejść te 200 metrów z Odyńca do Metra Racławicka.
Jakby przebudowana Marynarska okazała się dostatecznie przejezdna, by odetkać ten ciąg, można by puścić Aleją Lotników i dalej do WKD Raków - wówczas dla Ursynowa i Wilanowa Mordor byłby zaliczony, a dla reszty tamtejszych pracowników WKD-ka widać triumfuje, co można zauważyć po dodatkach na 401 i 504, więc pozwoliłoby to upiec dwie pieczenie na jednym ogniu.
A co przez przedłużoną Woronicza? W sumie, to zamiast tej trzysetki którą proponowałem wcześniej mogłoby powstać jakieś 144 na trasie Metro Wilanowska - Domaniewska - Postępu - Racjonalizacji - Woronicza - Żwirki i Wigury - 1 sierpnia - aleja Krakowska - Instalatorów. W tym momencie mamy kilka pieczeni na jednym ogniu, Mordor ma alternatywny dojazd do metra, tak samo okolice osiedla Nowy Mokotów i 1 sierpnia. Co do Instalatorów, buduje się tam teraz sporo nowych bloków, więc poprawienie dojazdu do tramwajów również by się przydało. Może przy okazji dałoby się skrócić tego potworka 154?