Spis autobusów miejskich w złym stanie technicznym
-
8513 - brak przystankowego..
Może kierowca wyłączył.........
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
To może powinien za to dostać po dupie? Wyłączając przystankowy sprawia, że wóz nie nadaje się do bezpiecznego przewozu pasażerów.
Ech, ajenci często bagatelizują ten temat i to w sposób oficjalny. Jakbyś chciał pogadać na ten temat to zapraszam na PW.Szeregowy_Równoległy pisze: ↑06 lip 2018, 19:28To może powinien za to dostać po dupie? Wyłączając przystankowy sprawia, że wóz nie nadaje się do bezpiecznego przewozu pasażerów.
-
A ja pisałem o nim jakoś w styczniu - jak widać po pół roku nic się nie zmieniło. Można było poczuć się jak w Ikarusie kiedy wóz już jechał, a drzwi dopiero się zamykały.
To dobrze, że w ogóle się zamykały (i się zamknęły).
Napisał człowiek który odpinał przystankowy by jeździć z otwartymi drzwiami od kabiny gdy klima nie działała, a przypomniał inny użytkownik który tak samo robiłSzeregowy_Równoległy pisze: ↑06 lip 2018, 19:28To może powinien za to dostać po dupie? Wyłączając przystankowy sprawia, że wóz nie nadaje się do bezpiecznego przewozu pasażerów.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale nigdy nie jeździłem u najlepszego, miejskiego przewoźnika który wyznacza najwyższe standardy i jest wzorcem jakości oraz dbałości o bezpieczeństwo pasażerów.
No i gdyby ten kierowca tak zrobił, znaczy odpiął żeby zapewnić sobie lepszą wentylację w kabinie, to bym rozumiał. Jeśli przystankowy nie działa, a kazali jechać, to też rozumiem. Ale jeśli odpina, żeby z przystanków szybciej się zbierać, to do ukarania.
No i gdyby ten kierowca tak zrobił, znaczy odpiął żeby zapewnić sobie lepszą wentylację w kabinie, to bym rozumiał. Jeśli przystankowy nie działa, a kazali jechać, to też rozumiem. Ale jeśli odpina, żeby z przystanków szybciej się zbierać, to do ukarania.
-
Odlaczyl na 100%, z ciekawości przechodziłem koło kabiny i hebel był podniesiony do góry. I to jest kierowca, który ma 8513 na stanie, ostatnio jechałem też z nim 1023 na 715 - też odpiął, puścił hamulec, ludzie wysiadali w locie.
-
49682 podczas większych opadów funduje prysznic z przedniego szyberdachu.
5443 wypuszcza z rury wydechowej niebieski dym
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Znaczy że żre olej razem z paliwem. Ile one mają przebiegu, tak mniej więcej? To chyba w miarę świeża maszyna?
Wóz jest z 2015 więc to tylko pokazuje o jakości serwisu MZA.
Ale ten pojazd serwisuje zewnętrzna firma.