No proszę, jaki ze mnie prorokGlonojad pisze:Dlatego najlepsze rozwiązanie to trasa z Wilanowa nowym przebiegiem, a nie po Wilanowskiej. Wspólny przystanek z linią DP-Służewiec, wszystkie tramwaje obsłużone na dwóch peronach, ewentualnie na placu przed metrem mógłby być "dla wysiadających" z Wilanowa.
Dworzec Południowy
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Mnie też podoba się ta koncepcja. Nie rozumiem, po co chować tramwaje pod ziemię. Jest tam już metro. Tramwaj na powierzchni to lepszy dostęp dla pasażerów, niekoniecznie musi to oznaczać dużo niższą prędkość. Zwłaszcza że to węzeł przesiadkowy, który dla większości pasażerów w tramwajach będzie pewnie punktem docelowym a nie tranzytowym. Czyli tramwaj akurat ten odcinek może pokonywać wolniej. Oby tylko koncepcja przeniosła się do realu, mam wątpliwości, czy uda się to zrobić już w 2020 r.
Też uważam, że szukanie miejsca pod ziemią - zwłaszcza jeśli nie można się zmieścić między poziomem 0 a metrem - nie ma sensu.
A dlaczego właściwie odcinek końcowy jazdy tramwajem można pokonywać wolniej?
A dlaczego właściwie odcinek końcowy jazdy tramwajem można pokonywać wolniej?
Żeby mieć krótszą przesiadkę do metra (przy jeździe na wprost Wilanowską byłoby sporo do przejścia, a dzięki zawijasowi - w kapciach z tramwaju do nory)
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wobec kosztów rzędu 600 mln realizacja węzła się oddaliła:
https://www.transport-publiczny.pl/wiad ... 60119.html
https://www.transport-publiczny.pl/wiad ... 60119.html
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Śmiem twierdzić, że taka cena jest wręcz fizycznie niemożliwa.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W sensie, że jeszcze drożej by wyszło?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
600 mln niemożliwe. Ile niewykonania budżetu inwestycyjnego miasto miało w tym roku, ktoś pamięta?
Cóż - miasto przed chwilą sypnęło kasą na metro w pola kapusty...
-
Tu na razie jest ściernisko,
ale będzie San Fran Sis Co
[Golec /bez ziemi/ uOrkiestra]
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!