Kodeks drogowy
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Solaris U10
Jaki przepis na to pozwala?
Art. 23 ust. 1 pkt 2 PoRD jest jedynym przepisem dotyczącym omijania.
PS. Wiem, że jest art. 94. § 1. KW, ale można zawsze się odwołać np. do chęci uniknięcia zagrożenia w ruchu drogowym, które spowodował omijany pojazd.
PS. Wiem, że jest art. 94. § 1. KW, ale można zawsze się odwołać np. do chęci uniknięcia zagrożenia w ruchu drogowym, które spowodował omijany pojazd.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
Tego nie wiedziałem, jadąc tunelem o dł ponad 500 metrów należy zachować conajmniej 50 m odległości, a wrazie konieczności zatrzymania conajmniej 5 metrów od poprzedzającego pojazdu.
Wyczytałem to na WP, te 50 metrów mnie zaskoczyło.
Wyczytałem to na WP, te 50 metrów mnie zaskoczyło.
Przegubowce ,to sól tej ziemi .
Korek
Ludzie taki mój apel, jak kończy ci się pas, jedź do końca jak jest korek.
Kulturalny cię wpuści, może poczekasz góra na piątego gościa.
Nie wpychaj się przede mnie przed końcem twojego pasa bo raczej cię nię wpuszczę.
Akcja suwak.
Wpuszczam wszystkie autobusy oprócz tego z Redutowej , uwielbiam akcję po zjechaniu z wisłostrady na obwodnicę w kierunku zachodnim, udało mi się zatrzymać kilka razy ruch i wpuścić busy na buspas.
Z Potoku wczoraj puściłem dwa przeguby, bo 7 wariatów się postukało.
Oj zacząłem się chwalić i nie wiem czy tego nie skasować.
Ale syna i córkę nauczyłem kulturaalnej jazdy, no nie wiem?
Ludzie taki mój apel, jak kończy ci się pas, jedź do końca jak jest korek.
Kulturalny cię wpuści, może poczekasz góra na piątego gościa.
Nie wpychaj się przede mnie przed końcem twojego pasa bo raczej cię nię wpuszczę.
Akcja suwak.
Wpuszczam wszystkie autobusy oprócz tego z Redutowej , uwielbiam akcję po zjechaniu z wisłostrady na obwodnicę w kierunku zachodnim, udało mi się zatrzymać kilka razy ruch i wpuścić busy na buspas.
Z Potoku wczoraj puściłem dwa przeguby, bo 7 wariatów się postukało.
Oj zacząłem się chwalić i nie wiem czy tego nie skasować.
Ale syna i córkę nauczyłem kulturaalnej jazdy, no nie wiem?
Przegubowce ,to sól tej ziemi .
Nie ten temat trochę. Teoretycznie próbę wjechania wcześniej można by podciągnąć pod blokowanie pasa ruchu.
ŁK