Wiaty przystankowe
Moderator: Wiliam
Czy nowa wiata przy Magistrackiej w stronę centrum zwiastuje przesunięcie przebudowy Obozowej na aż tak daleką przyszłość?
- Solaris U10
Teoretycznie lada dzień jest zakończenie umowy i wszystkie wiaty powinny być już w terenie.
Przebudowa zakładała likwidację tego zespołu przystankowego stąd moje zdziwienie 
W imię rozrzutności jaka panuje w kraju poszli o krok dalej - wiaty dla Rekruckiej (nż), Żołnierskiej (nż) to nie jest już przypadkiem przesada? Nie ma potrzebniejszych miejsc do obstawienia w tego typu zadaszenia?
Akurat Marsa i Żołnierską teraz przebudowują, więc to tak chyba przy okazji. Zresztą z wiatami na Rekruckiej wielkiego problemu nie mam, tam da się jeszcze uświadczyć jakiegoś tam pasażera, a skoro można zrobić to przy okazji, to niech wstawiają - i tak docelowo wiaty powinny stać jeśli nie na wszystkich, to na znakomitej większości przystanków w stolicy. Za to nie wiem, po co w ogóle istnieje ZP Żołnierska, który znajduje się w absolutnym lesie, w dodatku do pary z ZP Stężycka. Podobnie jest z przystankami na Trakcie Brzeskim, których jest tam bardzo gęsto, a do najbliższej zabudowy 2,5 km przez las.
- fik
- Naczelne Chamidło
ZP Żołnierska zyskuje bardzo dużo na popularności, jeśli na Kordiana wsiada kontrola biletów. Zapewniam
Latem można natknąć się epizodycznie na psy wyprowadzające właścicieli do/z lasu, poza tym dojazd do tych wszystkich zakładów w rejonie ZP Stężycka, bo - umówmy się - 225 to nie oferta.
Latem można natknąć się epizodycznie na psy wyprowadzające właścicieli do/z lasu, poza tym dojazd do tych wszystkich zakładów w rejonie ZP Stężycka, bo - umówmy się - 225 to nie oferta.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
W takim razie zostawić Żołnierską i zlikwidować Stężycką - niech to będzie jeden przystanek z oboma liniami, a nie dwa w takiej bliskości siebie.fik pisze: ↑15 maja 2019, 16:24ZP Żołnierska zyskuje bardzo dużo na popularności, jeśli na Kordiana wsiada kontrola biletów. Zapewniam![]()
Tunelem. Rozumiem, że nie przewidziano żadnej kładki dla pieszych nad Żołnierską, a chodnik będzie w miejscu zasypanego kanału melioracyjnego?
- fik
- Naczelne Chamidło
Czym by nie było: Stężycka jest bliżej punktów docelowych, Żołnierska ma lepszą ofertę. Nie widzę podstaw do wycinania żadnego z nich, ani korzyści z takiego działania.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Nie wiem czy to odpowiedni dział, ale parę dni temu wykonawca remontu ulicy usunął jedną z ostatni eŁek, która stała na przystanku Witebska...
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Mam wrażenie że zniknęły także obydwie ełki na EC Siekierki.
- Krzysztof_J
- Kontakt:
Już pewnie ten temat był poruszany, ale czy w ostatnim czasie były jakieś plany zachowania przynajmniej jednej wiaty typu "Ł"?
Podobno sam ZTM miał plany zachowania takiej eŁki, jednak aktualnie temat albo ucichł, albo nic takiego do mnie nie dotarło.
To są te czerwone? Jedna jest przed Centrum Alzheimera przy al. Wilanowskiej.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!