Mapa komunikacji miejskiej
Na której mapie BTW?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
28 (zamiast 11) zachowała się między przystankami Kazubów a Bemowo-Ratusz.
Brak wjazdów i zjazdów na mapie linii nocnej z Mostu Grota na Modlińską. Dotyczy N13 i N63.
Na mapie interaktywnej zaznaczona jest linia zjeżdżająca na węźle Paszków w stronę Warszawy na główną jezdnię S-8. Podejrzewam, że miało to dotyczyć 733.
Tyle że z rozkładu wynika, że ta linia wjeżdża na główną jezdnię S-8 już na węźle Nadarzyn, czyli nie obsługuje przystanków Centrum Mody i Paszków.
W przeciwną stronę jest ok.
Tyle że z rozkładu wynika, że ta linia wjeżdża na główną jezdnię S-8 już na węźle Nadarzyn, czyli nie obsługuje przystanków Centrum Mody i Paszków.
W przeciwną stronę jest ok.
Aczkolwiek ulica Podstępu w Nowej Woli na trasie linii 737 (dół mapy) jest do poprawienia
Czy faktycznie na tej mapie nie ma legendy?
Zastanawia mnie cel oznaczania linii niecałotygodniowych podwójną linią na górze. Dla osób nie znających rozkładów to oznaczenie niewiele mówi.
I ciekawi mnie system odnośników kierunków dla kolei. Logiczne wydaje się opisywanie w systemie bliżej-dalej czyli R3 - Błonie Sochaczew Łowicz. Teraz to jakiś misz-masz. Kierunek Otwock w ogóle nie ma podanych kierunków.
Zastanawia mnie cel oznaczania linii niecałotygodniowych podwójną linią na górze. Dla osób nie znających rozkładów to oznaczenie niewiele mówi.
I ciekawi mnie system odnośników kierunków dla kolei. Logiczne wydaje się opisywanie w systemie bliżej-dalej czyli R3 - Błonie Sochaczew Łowicz. Teraz to jakiś misz-masz. Kierunek Otwock w ogóle nie ma podanych kierunków.
A mnie zastanawia dlaczego wszystkie mapy WTP usilnie twierdzą, że linie L26, L27, L40 zatrzymują się na przystanku Napoleona 02 w Kobyłce mimo, że nie występuje on na rozkładach jazdy tych linii
Na przystanku też żadnej naklejki nie ma.
Poza tym L40 w Kobyłce jeździ trasą Żymirskiego - Pieniążka - JP2 - Wołomińska - al. Armii Krajowej, a nie prosto Żymirskiego, jak to jest na schemacie nieinteraktywnym (zmiana stała wprowadzona 20.01.2020, a więc przed rzekomą datą jej publikacji).
Poza tym L40 w Kobyłce jeździ trasą Żymirskiego - Pieniążka - JP2 - Wołomińska - al. Armii Krajowej, a nie prosto Żymirskiego, jak to jest na schemacie nieinteraktywnym (zmiana stała wprowadzona 20.01.2020, a więc przed rzekomą datą jej publikacji).
Godne odnotowania, że pojawiła się "klasyczna mapa" dla wschodnio-południowych rubieży aglomeracji:
https://www.wtp.waw.pl/wp-content/uploa ... wschod.pdf
Rozumiem że kolejne w przygotowaniu?

- fik
- Naczelne Chamidło
Zupełnie nie rozumiem tego działania, przecież jest NoWa InTeRaKtYwNa MaPa, na której przez pół roku istnienia nie poprawiono dramatycznych błędów funkcjonalnych, ale jest InTeRaKtYwNa i wszyscy powinni być zachwyceni, a tutaj ZTM sam jakby nie wierzył w swoje własne cudeńko...
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Ale w PDF-ie... Poza tym mapa datowana na 3.06 a nie zawiera objazdu 702 w Śródborowie... https://www.wtp.waw.pl/zmiany/2020/05/2 ... odborowie/Wiliam pisze: ↑08 cze 2020, 18:06Godne odnotowania, że pojawiła się "klasyczna mapa" dla wschodnio-południowych rubieży aglomeracji:
NoWa InTeRaKtYwNa MaPa (spodobało mi się to @fik XD ) pokazuje błędną trasę linii 527. W dodatku pomija przystanek DKS Targówek 03, w zamian wyświetla się na przystankach wzdłuż całej ul. Handlowej.