Mam odmienne zdanie na ten temat.
Obwodnica ekspresowa Warszawy: S2-S7/S8-S17
Moderator: Wiliam
"Ale ty jesteś mądry, Bonifacy!"
-
- Kontakt:
Węzeł Marynarska w kierunku północnym to ma w ogóle szansę się kiedykolwiek przydać?Stary Pingwin pisze: ↑23 cze 2020, 12:19To nie na prośbę miasta zbudowano zaczątek tunelu? Tak jak węzeł Marynarska rozbuchany w kierunku północnym?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A jakoś je potrafisz uzasadnić?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jeśli w ogóle to tylko jako element ciągu tramwajowego - tylko, że to jest mało realne. Na potrzeby ruchu drogowego jest zbędny - idea jest w końcu aby ruch kanalizować w osi obwodnicy a nie pchać go w kierunku centrum miasta...
No robienie z Puławskiej autostrady ma średni sens, bo gdziekolwiek nie zrobi się tunelu, to przytka się skrzyżowanie dalej. Chyba w jakimś celu było pomyślane S79, ale nie widać i nie słychać, coby mieli gdziekolwiek dobudować. Może przydałoby się połączyć chociaż ze Żwirki, choć to też wątpliwe, czy warto potok wpuszczać do centrum.
ŁK
Oczywiście, że nie warto łączyć tego tylko ze Żwirki. To miała (ma?) być cała zdeklasowana ekspresówka N-S. Najważniejsze to jest połączenie nad terenami kolejowymi Wawy Towarowej, żeby odciążyć Dźwigową / al. Prymasa Tysiąclecia, czyli potrzebne jest dowiązanie do Wolskiej.
Swoją drogą, czy Dźwigowa, Ryżowa, Kleszczowa, Popularna dalej się niemożebnie korkują? Al. 4 VI '89 pomogła?
Swoją drogą, czy Dźwigowa, Ryżowa, Kleszczowa, Popularna dalej się niemożebnie korkują? Al. 4 VI '89 pomogła?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Dźwigowa, odkąd powstały dwa wiadukty między Bemowem, a Ursusem, nie jest już raczej przeciążona...
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ruch się zdecydowanie zmniejszył, chociaż zdarzają się gorsze dni. Nie zmienia to jednak faktu, że 4 Czerwca bardzo lubi się solidnie korkować, co też nie powinno dziwić.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
A Ryżowa? Dalej można tam spędzić 1 h?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Nie, na Ryżowej jest całkiem luźno w porannym szczycie Centrum.
Pozdrawiam
https://www.gddkia.gov.pl/pl/a/38864/W- ... KPdPAiaBqYZaawansowanie prac na budowie Południowej Obwodnicy Warszawy w ciągu drogi ekspresowej S2 wskazuje, że jeszcze w tym roku kierowcy pojadą dwoma z trzech odcinków. W II kwartale 2021 roku kierowcy powinni też skorzystać z trzeciego odcinka, przechodzącego tunelem pod Ursynowem.
Na Ursynowie zapowiada się komunikacyjny kataklizm:
https://www.haloursynow.pl/artykuly/tun ... ,15543.htm
https://www.haloursynow.pl/artykuly/tun ... ,15543.htm
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
Wyjazdy powinni otworzyć, zjazdy zostawić tak, żeby nie dało się zjechać inaczej niż na Puławską, czyli pewnie jednokierunkowy most.
ŁK
Jakby ktoś wiedział czy POW jest nie tylko przejezdna ale również... "przechodnia" od Przyczółkowej do Wawra niech da znać.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.