Komunikacja po M2 do Księcia Janusza
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na Instalatorów mamy obecnie solówki i minisolówki co 15, więc rzekłbym, że oczekiwanie przejezdności dla przegubów jest raczej zaskakujące 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A zamiana tras jednej z linii 127 lub 158 przez BW1920 i pl. Narutowicza, a wtedy 191 prosto al. Jerozolimskimi przez Niemcewicza w stronę pl. Zawiszy a dalej do MRD.fik pisze: ↑12 paź 2020, 12:35Sporo tu rzeczy padło od mojej ostatniej wypowiedzi, spróbuję odnieść się do niektórych, niekoniecznie kompleksowo.
191 nie zapewnia dojazdu do M2 dokładnie tej części Jerozolimskich, która go obecnie nie ma (a potrzebuje). Na południe od RZS jest 178, na odcinku RZS - pl. Zawiszy go nie ma. Jeśli puścisz 191 przez Jerozolimskie, to musisz też tam puścić 517, a wtedy odcinasz Ochotę od Beresteckiej.
504 to jedyna możliwa zmiana z Raszyńskiej i Żwirek... do MRD, bez żadnej straty, bo do dw. Centralnego pozostają dalej 128 i 175.
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
----------
Skręt w 1 sierpnia i tak będzie gorszy od Harfowej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- fik
- Naczelne Chamidło
191+517 dają łącznie 12 kursów/h w szczycie popołudniowym z Ochoty do Ursusa. Ani 127, ani 158 nie zbliżają się nawet do zastąpienia tego na rozsądnym poziomie.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Czyli wg Ciebie nie ma sensu inwestycji w 228? Nawet wydłużając np. do Metra Wierzbno przez Woronicza?
Choć ciekaw jestem czy taka trasa Ursus Ratusz - Instalatorów - 1 Sierpnia - Woronicza - Kazimierzowska i później jak 222 na Bielańską miałoby sens
Czyli bez utworzenia zupełnie nowej linii łączącej al. Jerozolimskie przez pl. Zawiszy z MRD nie uda się, bo zawsze trzeba by było jakiś odcinek inną linią załatać.
"Livin' On A Prayer"
----------
----------
----------
----------
Skręt z Grójeckiej w 1 Sierpnia jest za mały na tabor występujacy na 143. Tam może być tylko solo.fik pisze: ↑12 paź 2020, 12:35Jeśli cokolwiek ma zastępować 188 na skręcie przy Plotniku, to powinno pojechać przynajmniej do Trojdena, więc albo zastępujesz 188 na skręcie, albo 521 na Opaczewskiej. Nieustająco będę się upierał, że "nowo188" powinno zapewnić cywilizowaną obsługę ciągu 1 Sierpnia - Instalatorów.
Jeszcze potem można połączyć ze 103.195 pisze:Czyli wg Ciebie nie ma sensu inwestycji w 228? Nawet wydłużając np. do Metra Wierzbno przez Woronicza?
Choć ciekaw jestem czy taka trasa Ursus Ratusz - Instalatorów - 1 Sierpnia - Woronicza - Kazimierzowska i później jak 222 na Bielańską miałoby sensale to już tak BTW
![]()
Natomiast Spartańską można IMO załatwić wjazdem kieszeniowym, a 222 skończyć gdzieś na Puławskiej (może przeciwnie do 218), skoro to jest takie niezbędne połączenie.
ŁK
Częstotliwość 228 jest marna. Jadąc Grójecką widziałem, że na Racławickiej powstał przystanek. Czyżby tam coś miało jechać?
Czyli linia jednokierunkowa na początek, zaczynająca:
Rondo Daszyńskiego => Towarowa => pl. Zawiszy => Al. Jerozolimskie => Rondo Zesłańców Syberyjskich => al. Prymasa 1000-lecia => Kasprzaka => Prosta => Rondo Daszyńskiego.
Lub dwukierunkowa:
Rondo Daszyńskiego => Towarowa => pl. Zawiszy => Al. Jerozolimskie => Rondo Zesłańców Syberyjskich => Al. Jerozolimskie => Kołomyjska => CH Reduta. (Powrót: CH Reduta => Kołomyjska => Al. Jerozolimskie => Rondo Zesłańców Syberyjskich => Al. Jerozolimskie => Niemcewicza => Grójecka => pl. Zawiszy => Towarowa => Rondo Daszyńskiego.)
Krótka linia, dzięki temu byłaby wtedy bardziej regularna.
Wtedy 158 albo zostawić lub gdzieś indziej posłać.
Rondo Daszyńskiego => Towarowa => pl. Zawiszy => Al. Jerozolimskie => Rondo Zesłańców Syberyjskich => al. Prymasa 1000-lecia => Kasprzaka => Prosta => Rondo Daszyńskiego.
Lub dwukierunkowa:
Rondo Daszyńskiego => Towarowa => pl. Zawiszy => Al. Jerozolimskie => Rondo Zesłańców Syberyjskich => Al. Jerozolimskie => Kołomyjska => CH Reduta. (Powrót: CH Reduta => Kołomyjska => Al. Jerozolimskie => Rondo Zesłańców Syberyjskich => Al. Jerozolimskie => Niemcewicza => Grójecka => pl. Zawiszy => Towarowa => Rondo Daszyńskiego.)
"Livin' On A Prayer"
----------
----------
----------
----------
Połączyć z 512? Mam wrażenie, że 127 najlepiej pracowało przez ten krótki czas, kiedy jeździło do Pl. Trzech Krzyży. Mariensztat rozwalił tą linię. Niestety nie mam pomysłu, co mogłoby pojechać między Mariensztatem, a Centrum.
Proponowałem już to, ale nie załapaliBon Jovi pisze:Czyli linia jednokierunkowa na początek, zaczynająca:
Lub dwukierunkowa:
ŁK
Myślałem, że lepiej będzie z 518... EOTŁukasz pisze: ↑12 paź 2020, 16:50Jeszcze potem można połączyć ze 103.195 pisze:
Czyli wg Ciebie nie ma sensu inwestycji w 228? Nawet wydłużając np. do Metra Wierzbno przez Woronicza?
Choć ciekaw jestem czy taka trasa Ursus Ratusz - Instalatorów - 1 Sierpnia - Woronicza - Kazimierzowska i później jak 222 na Bielańską miałoby sensale to już tak BTW
![]()
Natomiast Spartańską można IMO załatwić wjazdem kieszeniowym, a 222 skończyć gdzieś na Puławskiej (może przeciwnie do 218), skoro to jest takie niezbędne połączenie.
Raczej ciekawe połączenie tworzące możliwości szybkiego dojazdu do metra. Tak, nie wszyscy jeżdżą do centrum
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie, 178 jest do przeniesienia bez problemu gdy Kasprzaka dostanie tramwaj, a Jelonki zaczną jeździć do metra przez Bemowo-Wygon_przy_Lidlu. Co jest horyzntem lat 22/23.
Ja się zastanawiam nad jeszcze jednym pomysłem - a może autobusowy kontrapas na Towarowej? W końcu na wylocie tylko 2 pasy są potrzebne. Tylko sterowanie tym na Zawiszy, hm...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.