Elektrobusy
A wozy wyjeżdżają...
Wczoraj 3, dzisiaj powinny wyruszyć kolejne 2 - wszystko z dzisiaj na R-3 ma dojechać.
Czyli do końca miesiąca będzie komplet?
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
Pewnie tak. 
Na Włościańskiej jest jakaś ładowarka?
610 Os. Górczewska - Dw. Wschodni (Lubelska).
Linię obsługuje zakład "Redutowa" i "Stalowa".
Każdy z nas sam sobie wystawia wobec innych wizytówkę. Każdy dzień to próba..Chcesz coś zmienić zacznij od siebie.
Moje Hobby komunikacja ale szynowa w skali 1:87
Zapraszam
http://www.youtube.com/channel/UClpbPw3NAFyb183te5XHwYg
Moje Hobby komunikacja ale szynowa w skali 1:87
Zapraszam
http://www.youtube.com/channel/UClpbPw3NAFyb183te5XHwYg
Na elektryki.
610 Os. Górczewska - Dw. Wschodni (Lubelska).
Cóż, nic nie kojarzę nic o instalacji tam ładowarek, mogło coś się zmienić... Cytując transport-publiczny.pl
Czyli na Szczęśliwicach, Chomiczówce i Włościańskiej ładowarki są, ale nie mają prądu. Na Esperanto i Nowodwory prąd jest, a ładowarek nie ma.... Na pętlach Szczęśliwice i Chomiczówka oraz na terenie MZA przy Włościańskiej gotowe już urządzenia czekają na włączenie do sieci elektrycznej. Z kolei do końca roku elektrobusy zaczną ładować się na pętlach Esperanto i Nowodwory – tam sieć przyłączeniowa już działa, a w najbliższym czasie wkroczą ekipy budowlane, które ustawią ładowarki.
Bardzo zaawansowane są prace w następnych zaplanowanych lokalizacjach. W pierwszym kwartale przyszłego roku MZA zamierza oddać aż dziewięć ładowarek pantografowych (każda o mocy 400 kW) – jedną na Konwiktorskiej, dwie na Browarnej oraz aż sześć na pętli Wilanów.
No cóż, to taka Polska szara rzeczywistość 
Na Włościańskiej jest już prąd w ładowarkach. Czy elektryki się ładują - tego nie wiem.
Kiedyś przecież ładowały się tam wozy na 222, ale chyba z kabla.
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
Z drugiej strony po co ładowarka pantografowa dla SU18 na Włościańskiej skoro w okolicy nie ma żadnej linii do ładowania.
Owszem z kabla.