120Na SWING
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dlatego na Reducie Wolskiej będą i windy, i pochylnie, i nawet przejście przez tory zapewniające redundancję 

Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Uwolnienie na stałe zajętego obszaru pod numer linii. Cyrk był zawsze z cmentarnymi, bo C1 to wyświetlił, ale C11 już nie, bo była stała rezerwacja pola pod oznaczenie linii i kraniec. Wyszło... jak wyszło - nie komentuję.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
O matko, takie coś już umiało R&G w 2000 roku w wyświetlaczach mozaikowych. Numer linii może zajmować nawet i całą szerokość wyświetlacza (inna sprawa jest z kierunkiem, ale zasadniczo też jest taka możliwość). Ale dobrze, że coś ruszyło się w tej kwestii. Tylko dodać centrowanie kierunku w ramach pozostałego miejsca, albo na sztywno dodać parę punktów odstępu i będzie super. W Jazzach chyba już nie ma takiego sztywnego układu, czy się mylę?
W innych miastach numer linii jest wyświetlany innym kolorem, i problem rozwiązany.
Zwłaszcza, że niemal żaden z producentów obecnych w Warszawie takich tablic nie oferuje.
Swoją drogą, ustawienie minimalnej wielkości pola linii na powiedzmy 10-15% tablicy, i maksymalna wielkość dynamiczna (tak żeby w przypadku jednej cyfry był zapas, a długie oznaczenie linii też się zmieściło), ewentualnie z kilkoma pikselami marginesu po prawej stronie przerosło wykonawcę?
Swoją drogą, ustawienie minimalnej wielkości pola linii na powiedzmy 10-15% tablicy, i maksymalna wielkość dynamiczna (tak żeby w przypadku jednej cyfry był zapas, a długie oznaczenie linii też się zmieściło), ewentualnie z kilkoma pikselami marginesu po prawej stronie przerosło wykonawcę?
Inny producent SIL.
Jak widać znany fiński producent (a w zasadzie polski oddział) nie miał takich tematów w obsłudze wcześniej....
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Buoshe, tak trudno policzyć liczbę pikseli przy 2 i przy 3 znakach linii i do tego środkować? Takie tematy technologia IT rozwiązywała na etapie dyskietek...
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
Jak widać, nie do przejścia chwilami. Nie wszyscy na zmiennych indeksowych umieją pracować.Daniel_FCB pisze: ↑03 sty 2021, 23:53Buoshe, tak trudno policzyć liczbę pikseli przy 2 i przy 3 znakach linii i do tego środkować?
- kulikowski
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie, nie mówiłeś - nie znalazłem żadnego twojego wpisu na ten temat.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- a/p TALENT
- kulikowski
niewierzący w życie pozawawkomowe się odezwali 

7 9 15 128 136 154 172 175 188 208 504 S-2 S-3 RL R8 N32 N38 N88
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W dobrym tonie jest pisać w ramach wątku, w którym się pisze. Triumfy w dyskusji na fajku pod CKW na Nowogrodzkiej niekoniecznie mają z niniejszym związek. 

Widzę, że temat nie był poruszany, ale tak właściwie skąd decyzja aby wagony po NG miały demontowane 4 rozkładane miejsca siedzące?